a123

- Jeg heier på taperen, uansett!

Gleder seg stort til å skape liv på Rådhusplassen i Oslo.

Navn: William

Stilling: Maskot for VM i gatefotball 

Aktuell med: Nyankommet fra Kina 

 

 

- Jeg heier på taperen, uansett!

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Frelsesarmeen er en urokråke med glimt i øyet som er ute og skaper sprell. Som peker nesen til fiffen, baker boller til røverungene, stadig overrasker med noen funky moves og i det hele tatt er ganske ålreit.

Hva er en god dag på jobben?

-Da har jeg masse folk rundt meg, det er fest og jubel, og glede staves ga - t - fo - t - ball. Folk jubler og klapper og heier på sitt lag, eller kanskje en outsider. Jeg heier på taperen, uansett.

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen, hva hadde det vært?

-Da er overskriften «Nå har også vi gatefotball», og på bildet gliser en rekke stolte gutter og jenter i nypressa lagtrøyer og bak står jeg og lager kaninører på treneren. Det er digg å se nye klubber bli til.

Hva er det du ikke klarer deg uten i løpet av en dag?

-Oj oj oj. Det er vanskelig å velge. Det må i hvert fall være en high five. Noen kids som vil ta selfie er bra. Da tar jeg posituren der jeg peker som en bueskytter mot himmelen. Forresten litt stas at Usain Bolt hermer etter den, da, «To Di World» kaller han den. Jeg kaller den «To Di God». Først pekte jeg bare opp med fingeren, men jeg trengte en litt mer sportslig signatur. Hvis jeg i tillegg klarer å dra i gang en god applaus, kanskje en bølge, da brummer jeg fornøyd. Et par dansesteg, litt klapping, en piruett... Jeg er ikke så god på twerking, men da skulle du sett Catherine shake løs. Brum brum!

Hva fyller du helst fritiden din med?

-Jeg liker veldig godt å bjørne. Vi har en fast runde vi tar med gutta. Da lener vi oss tilbake, skrur opp lyden og alt er veldig smooth. Og selvfølgelig - ukens fest.

Hva gleder du deg mest til fremover?

-Jeg gleder meg jo til VM i Gatefotball i Oslo til sommeren. Det blir en ekte folkefest, ikke som de OL-greiene med penger, makt og doping. Sånne ting er jo vi ferdige med. Også gleder jeg meg til å se igjen min kjære Catherine! Hun er litt frynsete i kantene, og er hos skredder for å finne fasongen. Hun kan være ganske streng, men når du har falt og slått deg, så har hun de mykeste og ømmeste labbene som finnes.

Hva er det rareste spørsmålet du har fått?

-«Hvem er inni deg». Jeg er jo meg. Jeg mener - hvem er inni deg, liksom?

 

Gikk du glipp av forrige ukas FA-fjes? Her er de siste fem. 

Leder FA-handel

Mekk, menighet og "man cave"

Alltid noe å glede seg til

Vil bygge korps for nye generasjoner

Fersk i Frelsesarmeen

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!