a123

- Vi har det utrolig hyggelig

- Vi har det utrolig hyggelig
Army Gospel hadde jubileumskonsert i helga. (Arkivfoto)

- Randi Carlsen feiret Army Gospels 20-årsjubileum med døtrene på scenen. (Halden Arbeiderblad)

Skrevet av Anja Lillerud / Halden Arbeiderblad

 

Når Army Gospel skal øve, kommer de fleste koristene minst en halvtime før. Hvorfor? For å skravle.

- Vi kommer som regel i god tid slik at vi rekker litt kaffe eller te og masse skravling før vi starter, forteller Randi Carlsen og døtrene Heidi og Siri. De synger i Army Gospel og har gjort det i flere år.

- Jeg er med fordi jeg syns det er morsomt, og fordi det er gospelmusikk, forteller Siri.

- Jeg syns det er kjempekoselig å ha med alle jentene mine, særlig på jubileumskonserten i dag, sier Randi.

For selv om bare tre Carlsendamer er med i koret, var det fire Carlsendamer på scenen søndag kveld.

- Lillesøstera mi, Jennie, og jeg danset på den ene sangen, forklarer Heidi.

 

Svensk inspirasjon

Randi og døtrene er relativt ferske i Army Gospel. Det er ikke dirigent Linda Asbjørnsen. Hun har vært med helt fra starten i 1994.

- Vi begynte som et ungdomskor under ledelse av JonAnders Marthinussen, men så møtte han kjærligheten i AnneLi fra Sverige og flyttet. Da overtok jeg, og med inspirasjon fra Anne-Lis kor Vasa Gospel gikk vi fra å være ungdomskor til å bli gospelkor. Jeg hadde lyst til å prøve meg med bevegelser og den type ting, forteller hun.

 

Noe for alle

Og bevegelser og gospelmusikk må ha fenget haldenserne, fo 20 år senere står koret stødig på egne ben i Frelsesarmeen i Tistedal.

- Vi teller i dag mellom 40 og 45 faste korister, men har plass til flere. Vi har kapper til 60, så bare bli med, oppfordrer jubilantens dirigent.

Kongens brygge, Torget, festningen, Sverige og Danmark, speiderens landsleir, gågata, Korslaget, Jul i Halden og Folk i Halden er noen av stedene som Army Gospel har opptrådt.

- Det er akkurat slik vi vil ha det. Koret er for alle, og vi har ale slags mennesker og sangstemmer hos oss. Army Gospel passer inn overalt og opptrer gjerne på utradisjonelle korsteder, fastslår Asbjørnsen.

 

Variert konsert

Jubileumskonserten varte i 2,5 timer, og det var fullt trøkk hele veien. Med hovedvekt på sang og musikk ble små prekener, dikt, danseinnslag og hilsener fra Frelsesarmeen sentralt fine avbrekk i det musikalske.

Koret har også en rekke gode solister som fikk vist seg fram ved flere anledninger.

 

En ukes ferie

Linda Asbjørnsen hadde full kontroll og ledet koret sitt stødig fra topp til bunn i tempo og stemmekraft. Men overraskelsen fra koret hadde hun ikke oversikt over.

- Om en uke skal du på ferie på Gran Canaria sammen med meg og to andre venninner. Der skal vi bade, spise, sole oss og slappe av, for det fortjener du.

Vi skal også feire bursdagen din og min. Jentene dine blir passet på av gode venner her hjemme, og hunden din har vi ordnet kennelplass til. Lommepenger har vi også ordnet, sa Eva Netteland til Asbjørnsen på vegne av koret.