a123

500 på blomsterfest

500 på blomsterfest
ÅRLIG HØYDEPUNKT: Blomsterfesten til Frelsesarmeen i Kopervik samlet nær 500 personer. Odd Ståle Gjertsen (t.v.), Steinar Halnes og major Hildur Karin Halnes er glade for den gode oppslutningen. Foto: Ruth Sunnanå Sveistrup - Haugesunds Avis

Blomster og kunst ga 82.000 kroner til Frelsesarmeens arbeid i Kopervik. (artikkel fra Haugesunds Avis)

Hentet fra Haugesunds Avis, skrevet av Ruth M. Sunnanå Sveistrup

En time før festen startet onsdag kveld, var det så å si fullpakket i aulaen på Kopervik videregående skole.

– Det er blitt satt ut 500 stoler, sier primus motor Odd Stålem Gjertsen.

Han er blomsterfestens «far» og går rundt og ønsker folk velkommen.

Blomstene står tett i tett på bordene på scenen. I løpet av kvelden skulle samtlige få nye eiere. Blomstene har Gjertsen kjøpt til innkjøpspris og gitt. Alle de 11 kunstverkene, til en verdi av 35.000 kroner, har de fått. Her var det blant annet et maleri signert Kjell M. Søyland fra Stavanger. Han var festivalkunstner under årets Skudefestival.

Gjertsen begynte som18-åring i tjenesten i Frelsesarmeen som assistent, og i 1961 gikk han på Frelsesarmeen offisersskole i Oslo. Han har jobbet som major i 30 år ulike steder i landet. Gjertsen flyttet tilbake til hjembyen Kopervik for åtte år siden. Da han ble pensjonist, var det 50 år siden han hadde bodd i Kopervik. Det var da han startet opp med blomsterfestene, og de ble så populære at Frelsesarmeens lokaler i sentrum fort ble for små.

– Det er fantastisk at det kommer så mange mennesker, sier Gjertsen.

Fellesmusikken åpnet festen med sang.

– De får bare lov til å synge en sang, sa Gjertsen og mottok latter fra salen. Kopervik musikkorps, fast innslag på blomsterfestene, spilte. Koret Havgap og gruppa Señores deltok også. Major Hildur Karin Halnes er strålende fornøyd med arrangementet. Inntektene går til Frelsesarmeens arbeid i Kopervik – blant annet til utdeling av mat.