a123

Babysangstjernene

Babysangstjernene

- De skaper utrolig god stemning rundt seg og lager en veldig kjekk aktivitet for oss som har små barn.

Skrevet av Stein Siem, Åndalsens Avis

 

Det er den korte begrunnelsen for at Lindbjørg Vike og Ragnhild Kivle Dahle i Frelsesarmeen skal få julestjerne fra Åndalsnes Avis. I høst, og også i mange år tidligere, har de to invitert foreldre med babyer til Babysang i Frelsesarmeens lokaler og skapt en møteplass for småbarnsmødre.

- Vi synger sammen og mens vi gjør det blir det laget lunsj. Og mens vi spiser er det alltid noen damer som stiller opp frivillig og ser etter barna våre slik at vi mødre kan få spise fred, sier Gunhild Digernes-Westby som er ei av damene som har hatt med babyen sin på babysang i høst. Hun beskriver en hjertelighet og en imøtekommenhet som er helt spesiell og hun forteller også at møteplassen dette skaper gjør det mulig å bli kjent med mange andre som man ikke har møtt før eller i alle fall ikke møter til daglig.

- Mange av oss mødrene er innflyttere og da er det ekstra viktig med en slik møteplass for oss som gjerne blir mye heime med babyene våre, sier Margrethe Ringdal som er vertskap for det store treffet og blomsteroverrekkelsen.

Margrethe forteller at fellesskapet som blir skapt rundt babysang, gjerne utvikler seg til noe mer. I hennes tilfelle har det blitt ei tur- og kafégruppe som møtes en gang i uka. Da er det trilletur først og lunsj på kafé etterpå.

- Frelsesarmeen har et opplegg som har vært brukt over hele landet i 20 år og som vi har brukt i 15 år, forteller Lindbjørg Vike. Og blomstervinnerne legger sammen til at de føler seg rike som får lov til å bli kjent med så mange barn og så mange unge mødre som de har blitt kjent med opp gjennom åra.