a123

Bli med på markering foran Stortinget!

Torsdag 28.09 kl. 15:00 - 15:30 inviterer Frivillighet Norge til massemønstring foran Stortinget, for full momskompensasjon for frivillig arbeid.

Bli med på markering foran Stortinget!
Matudeling Tønsberg Foto: Kristianne Marøy

Målet med mønstringer er å samle frivillighetsnorge og vise politikerne at frivillige organisasjoner står sterkt og samlet bak kravet om full momskompensasjon. 

Håper på 300 
Frivillighet Norge, som står bak markeringen, håper at frivillige organisasjoner møter opp mann- og kvinnesterke for å vise politikerne det store mangfoldet i frivilligheten og hvorfor det er så viktig. 

– Vi håper på i hvert fall 300 representanter foran Stortinget på torsdag, sier Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. 

Han oppfordrer også folk til å møte opp med rekvisitter som illustrerer hva slags frivillighet som tilbys. Frelsesarmeen oppfordrer alle som har til å møte opp i uniform eller profiltøy.

Hva betyr moms for frivilligheten 
Hvert år betaler frivillige organisasjoner i Norge nesten 2 milliarder kroner i moms til staten på varer og tjenester. Bedrifter, selskaper som jobber for profitt, trenger ikke å betale moms til staten på varer og tjenester. Siden frivillige organisasjoner må betale moms, blir derfor varene og tjenestene de kjøper dyrere. I praksis kan vi si at frivillige organisasjoner straffes økonomisk for å tilby tjenester som kommer alle til gode. 

Frelsesarmeens synspunkt
Frivillige organisasjoner får noen av momsen tilbake gjennom såkalt momskompensasjon, men ikke alt. Frelsesarmeens økonomisjef Vegard Thorsen sier at Frelsesarmeen stiller seg bak kravet til Frivillig Norge om full momskompensasjon. 

– En av våre hovedutfordringer økonomisk er at vi betaler skatt på frivillig innsats. Det gjør det mer vanskelig enn nødvendig for frivillige organisasjoner å bidra, sier han. 

Møt opp!
Torsdag 28.09 kl. 15:00 foran Stortinget. 
Frivillighet Norge serverer momsvafler!