a123

Byr inn til heftig korsang i Vadsø

En hel liten hær av glinsende tannrader har erobret byen. Det ferske frelsesarmékorpset har allerede rekruttert feiende fine sanglerker, skriver avisen Finnmarken.

Byr inn til heftig korsang i Vadsø
VASKEEKTE GOSPEL: Det var like før selv lysarmaturet begynte å duve da det splitter nye koret sang ut av full hals. Her dirigeres koret av Hannah Borrett. Foto: Finnmarken

Skrevet av Kenneth Strømsvåg, Finnmarken

VADSØ: Havnegata, tirsdag kveld. Mørket regjerer. En og annen småstresset sjåfør trår akkurat litt for hardt på gassen. Slapset i gata skvetter dit og hit. Kontrasten til det som skjer på innsiden - der inne hos Frelsesarmeen - kunne ikke vært større.

«Go, tell it on the mountain» 12 stemmer stemmer i, høyt og lavt på frekvensskalaen. lufta danser. I takt med lysarmaturet i taket.

«Over the hills and everywhere» Harlem-stemninga brer seg i hylsteret til en lettere utskremt reporter. Sanggleden er som sparklet sirilig inn i veggene. Med fin pensel.

«That Jesus Christ is born» - Fint, eller hva. Vi liker dette. Og det er plass til flere i koret, sier korpsleder Karine Morelle.

  

Nytt liv Frelsesarmeen er på sett og vis født på nytt i Øst-Finnmark.

For noen rett så små uker siden rullet den vesle lokalarmeen inn i Vadsø. En offiser og hennes følge.

- Jeg er ny i Finnmark. Og så langt må jeg si at jeg stortrives. Virkelig. Naturen, menneskene og stemningen er noe helt for seg selv. Jeg har rett og slett forelsket meg i Finnmark, sier Morelle.

Hun har fått jobben med å blåse nytt liv i armeens historie i distriktet, som korpsleder for Frelsesarmeen i Vardø og Vadsø. 

- De første ukene bruker vi nå på å gjøre oss kjent. Prate med folk. legge en plan, rett og slett. Helt hva det blir til er ennå ikke avklart, men vi føler å ha kommet godt i gang. Koret her har jo sin andre øvelse, og vi har allerede rukket å få med oss flere sangglade, sier offiser Morelle.

 


Byr inn til heftig korsang i Vadsø
Ida Amelie Helgesen og korpsleder Karine Morelle. Foto: Finnmarken

Planer i endring Frelsesarmeens lag i Vadsø og Vardø består av totalt seks kvinner og menn. Blant dem er Nicolin lassig fra Sveits.

Han hadde egentlig planer om å tilbringe vinteren på en huskyfarm i Finland. Et møte med sersjant Ida Amelie Helgesen, i london i sommer, endret radikalt på planen.

- Vi kom i snakk under feiringen av 150-årsjubileet til Frelsesarmeen. Hun spurte om jeg kunne tenke meg å gjøre tjeneste ett år i noe hun kalte Finnmark. Det sa jeg ja takk til, og det angrer jeg ikke på, smiler sveitseren.

 

Forandring Også nevnte Helgesen har gjennomgått et aldri så lite takt- og miljøskifte. Mildt sagt. 

- I min forrige jobb drev jeg med kommunikasjonsarbeid i forbindelse med medisinsk forskning i Sør-Afrika. Det har vært en overgang, men definitivt av det hyggelige slaget, sier Helgesen.

I likhet med sjefen er Ida Amelie sjarmert i senk av mottakelsen hun har opplevd å få.

- Folk er veldig hyggelige og veldig nysgjerrige. Det er fantastisk moro å få være med på å starte opp på nytt her i Vadsø, tindrer Ida Amelie Helgesen.