a123

Byttet ut forsvaret med Frelsesarmeen

Ukas FA-fjes er tilbake etter en lang sommerferie, og førstemann ut er nyansatte Øivind Christensen.

De siste tre årene har Øivind pendlet mellom familien i Nittedal og jobben som forsvarsattaché i Polen. Nå er han endelig tilbake i landet og ser frem til mer tid med familien, nye oppgaver i Frelsesarmeen og kortere pendlevei. 

Navn: Øivind Christensen

Nyansatt i Frelsesarmeen som leder for arvesaker. 

Hva er Frelsesarmeen for deg?
For meg Frelsesarmeen det å bli tatt i mot overalt, alltid. Jeg har jo sett Frelsesarmeen flere steder, Polen blant annet og det er alltid åpent for alle. Jeg møtte Frelsesarmeen gjennom kona mi, Signe. Hun er soldat, så jeg har vært tilknyttet Frelsesarmeen siden 1995. Nå er det spennende å se Frelsesarmeen fra innsiden og så er jo målet mitt nå at jeg ikke lenger skal bli omtalt bare som mannen til Signe, men heller at Signe er kona mi. Men foreløpig har jeg ikke fått igjennom det, men jeg driver en liten kampanjen på det nå. 

Byttet ut forsvaret med Frelsesarmeen

Hva er en god dag på jobben?
Jeg har hele mitt liv jobbet for en organisasjon som har et formål, og det har jo Frelsesarmeen også. Så det å kunne bruke kunnskapen min og gjøre nyttig arbeid innenfor mitt fagfelt og dermed bidra i arbeidet til organisasjonen er en god dag for meg. Og at vi smiler til hverandre når vi går fra jobben.  

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen, hva hadde det vært?
"Verdens ledere møtes til freds- og forsoningssamtaler på folkets hus på Hagan" - jeg har jo jobbet mye for FN i flere omganger og det er i prinsippet å jobbe for fred og forsoning. Så det er et formål som betyr mye for meg. Og i dag skjer det så mye spent ute i verden av forskjellige saker så det ligger en utrolig tung bør på verdens ledere for å håndtere det, så vi fortsatt kan leve så godt som mulig i fred. 

Hvis du var statsminister hva hadde du gjort da? 
Innkalt til møtet på Hagan! Og at frivillige organisasjoner skal vinne alle anbud på velferdstjenester. Fordi de faktisk er de best kvalifiserte. 

Hva er det du ikke klarer deg uten i løpet av en dag?
Jeg vil ikke si det, men mobilen. Dessverre er det det, der er jo penga mine, togbilletten min og alt det der. Og kaffe da. 

Hva fyller du helst fritiden din med?
Jeg har jobbet i forsvaret de siste 5 årene og siden jeg har vært pendler i tre av disse årene er hobbyen min nå å pleie familien og være sammen med dem. Jeg føler litt gjeld på det både for de og for min del også, så nå bruker vi mye tid sammen. Det er en helt rar situasjon å ikke skulle reise på søndag kveld. 

Hva gleder du deg mest til fremover?
Jeg lærer noe nytt hele tiden etter at jeg begynte her. Det er et hav av områder i denne organisasjonens virkefelt som jeg er nysgjerrig på, og det jeg gleder meg til fremover er å bli ytterlige kjent med Frelsesarmeens virksomhet og mennesker, sett innenfra. 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!