a123

De gode hjelperne kan feire 125 år

De gode hjelperne kan feire 125 år
FESTSTEMNING: Frelsesarmeen i Lillehammer er i feststemning. Korpsleder Line Ørbekk i Frelsesarmeen Lillehammer og Hege Hole ved Fretex inviterer til en innholdsrik helg.. Foto: Gudbrandsdølen Dagningen

Frelsesarmeen i Lillehammer fyller 125 år. Dét går ikke upåaktet hen. (Hentet fra Gudbransdølen Dagningen)

Skrevet av Inger Stokland, Gudbrandsdalen Dagningen

 

Fra motbør til blomstring. De skal feire seg selv tre dager til ende. Markeringen skal vise vegen fra en trang start i 1890 og fram til i dag, hvor Frelsesarmeen i Lillehammer har nådd ut til befolkningen gjennom sine ulike virksomheter.

– Frelsesarmeens korps som kom til Lillehammer for 125 år siden, møtte motbør fra byens befolkning, forteller korpsleder Line Ørbekk til GD.

Men korpset jobbet jevnt og trutt, tiår etter tiår. Etter hvert flyttet de fra en noe isolert tilværelse i Søre Ål, til øverst i Jernbanegata hvor Plan B holder til i dag, og videre til nåværende lokaler i Fossvegen.

De teller fortsatt ikke mange. - I dag er det rundt 50 registrerte medlemmer.

I 2015 har Frelsesarmeen mange ulike tilbud, aktiviteter og virksomheter i Lillehammer, og alle har bidratt til å nå ut til lillehamringene.

Babysangen som ble satt i gang i 1990-årene ble en skikkelig døråpner mot byens befolkning.

«Jobben», som er et jobbtilbud for rusavhengige, er veletablert og et vel benyttet tilbud til glede for både for brukerne og for dem som kjøper tjenester.

Julegryta med Ivar Ringen i spissen har vært nok en måte å knytte Frelsesarmeen og folk nærmere sammen. Frelsesarmeens ukentlige matutdeling og julehjelpen har begge nytt godt av midler fra folks bidrag og engasjement i forbindelse med Julegryta.

Eldreomsorg står også sentralt i korpsets arbeide.

Attføringsbedriften Fretex er et kapittel for seg. Bruktbutikken er blitt trendy og populær og er sentralt plassert i gågata.

 

Frelsesarmeen starter feiringen fredag kveld, og det skjer i lokalene i Fossveien.

Festprogram Jobbens skrivegruppe framfører «Blod og Ild» og «Det kunne vært meg».

Resonance står bak kveldens musikalske perledykk, og ord for kvelden, er ved Line Ørbekk.

Lørdag formiddag fortsetter jubileumsfeiringen i gågata, hvor det blir motevisning med Fretex, servering av suppe fra Paa Bordet, foruten salgsboder med produkter fra Jobben og Entreprenørfabrikken

Senere samme dag er Bjørg Randi og Lars Harald Bråthen vertskap for festen på Frelsesarmeen. De to ledet Frelsesarmeens virksomhet fra 1999 og fram til 2011. Nå er de tilbake i Fossvegen i anledning feiringen.

Eva Granseth vil ta for seg historikken til Frelsesarmeens 125årige historie i Lillehammer.

Søndag starter begynnelsen på fortsettelsen, med gudstjeneste. Line Ørbekk og Elisabeth Henne vil tale. Ragnhild og Kolbjørn Engøy deltar dammen med Ruth Elisabeth Engøy Solberg, Hilde Langseth og tidligere konfirmanter. Musikk blir det også; Frelsesarmeens Brass ledes av Fred Granseth, mens Nilas Granseth trakterer piano og trombone.