a123

Dette er årets Dynamo

Dette er årets Dynamo
Dynamo består av: Madleina Burger, Sóla Sigurpálsdóttir, Bryndís Rut Óskarsdóttir, Margrethe Hernæs Hjelle og Jonas Münch. Foto: Jarle Stokland

Fire jenter og en gutt skal fylle Frelsesarmeens ungdomsteam Dynamo.

Fem flotte, unge mennesker skal dette året bo og jobbe sammen på Sagene i Oslo. Under ledelse av Thea Karlsdottir skal Dynamoteamet gi av seg selv til medmennesker i Oslo. I løpet av dette "disippelåret" skal Dynamo være utplassert hos en av Frelsesarmeens sosiale institusjoner i Oslo, som slumstasjonen eller Fyrlyset (kontaktsenter for rusavhengige). I tillegg skal teamet besøke Oslo fengsel en gang i måneden. Her skal de være med på Gudstjenesten og snakke med de innsatte. Slik presenterer de fem unge seg selv:

Bryndís Rut Óskarsdóttir, 18 år fra Akureyri på Island

- Jeg har valgt et år på Dynamo fordi jeg har lyst å prøve noe nytt. Jeg har lyst å bli bedre kjent både med meg selv og Jesus. Jeg gleder meg å treffe nye venner og jobbe sammen med dem for å bli bedre kjent med Gud. Jeg tror at dette blir et spennende år, og håper vi vil få lære masse nytt som jeg kan ta med meg videre i livet.

 

Madleina Burger, 20 år fra Lörrach i Tyskland

- Jeg har valgt et år på Dynamo fordi jeg ønsker å møte mange folk og gi dem kjærligheten som Jesus gir oss. Det blir et år fylt med mange utfordringer, men jeg gleder meg til nye venner og mange erfaringer med dem og med Gud. Jeg gleder meg også om å komme til Norge igjen. Jeg håper at vi vil ha et flott år sammen i teamet.

 

Sóla Sigurpálsdóttir fra Island

- Grunnen til at jeg har søkt på Dynamo er at jeg ønsker å sette av et år bare til Gud. Jeg ønsker å bli bedre kjent med både Gud og meg selv, og jeg føler at Frelsesarmeen har vært en stor del av det at jeg har fått et nytt liv med Gud. Jeg ønsker å gjøre noe annerledes og pushe meg selv litt ut av komfort sonen, og jeg tror Dynamo vil være perfekt til det.

 

Margrethe Hernæs Hjelle, 19 år fra Lillestrøm

- Det er mange grunner til at jeg har valgt å søke dynamo. Men det siste året har jeg vært elev ved jeløy folkehøyskole og det var i samtale med flere at jeg fikk en merkelig følelse at dette var noe jeg skulle gjøre. Og med oppfordring fra flere valgte jeg å gå for den følelsen som sa at dette var et riktig valg. Jeg tror det å bo og jobbe i et team blir en morsom og spennende utfordring, sammtidig som jeg ønsker å lære mer om meg selv og min egen tro.

 

Jonas Münch, 19 år fra Danmark

- Jeg har søkt Dynamo da jeg gjerne vil få noen positive opplevelser og erfaringer jeg vil kunne ta med meg videre i livet. Jeg gleder meg til å komme ut og arbeide sosialt og med ungdommer, da det er noe nytt, spendende og annerledes å gjøre.