a123

Drømmer om å starte bo- og omsorgssenter

Ukas FA-fjes er stolt av å jobbe for Frelsesarmeen som har tilbud som kan passe for alle. Les hva hun svarte på våre seks faste spørsmål.

Navn: Margrethe Holte

Hva: Daglig leder ved Fyrlyset/Jobben Mandal

 

Hva er Frelsesarmeen for deg? Drømmer om å starte bo- og omsorgssenter

Det første jeg tenker på er at Frelsesarmeen er et møtested, som står for åpenhet og tilstedeværelse, og som inkluderer mennesker. Frelsesarmeen driver et stort sosialt arbeid. Det jeg synes er viktig, og jeg er stolt av å tenke på er at tilbudene er åpene for alle, fra rusavhengige til barn. Hos Frelsesarmeen kan alle finne noe som passer for seg.

 

Hva er en god dag på jobben for deg?

Det er hyggelige møter med kollegaer, gjestene på Fyrlyset og deltakerne på Jobben. Gode samtaler med de som kommer til oss bidrar til at vi løfter opp dem vi er her for å hjelpe. Jeg merker at når jeg gir av meg selv og ser andre, kan det være med på å skape glede for de som sliter i hverdagen. En god dag er når jeg får jobbe etter begrepet «suppe, såpe, frelse» helt konkret i hverdagen. 

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen med hva du ville, hva skulle det vært?

Ensomhet. Det er noe jeg gjerne vil at Frelsesarmeen skal jobbe mer med og sette fokus på.  Hva kan vi gjøre for å ufarliggjøre begrepet ensomhet slikt at det blir lettere for folk å snakke om den vanskelige og for mange ofte pinlige ensomheten? Alle kan føle seg ensomme i løpet av livet. Jeg ønsker å normalisere det og at vi sammen kan hjelpe hverandre ved å stå sammen og gi det lille ekstra.

 

Hva klarer du deg ikke uten i løpet av en dag?

Det er mat, kaffe, barna og familien min. Det får jeg heldigvis en dose av hver dag.

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Det er med familien, jeg sykler, leser bøker, er sosial sammen med venner, også liker jeg godt å reise. Helgene går ofte med til slike aktiviteter.  

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

I jobben min i Frelsesarmeen ønsker jeg spesielt å følge utviklingen i Frelsesarmeens rusomsorg, og være med på å videreutvikle rusomsorgen i Mandal. Per i dag opplever vi store utfordringer med bosetting, og derfor hadde det vært fantastisk å starte et bo- og omsorgssenter her. Selv om Mandal kommune sliter økonomisk er vi takknemlige for samarbeidet og drahjelpen vi får derfra. Vi er daglig med på å videreutvikle rusarbeidet i kommunen.

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!