a123

Elsker å hjelpe søkende mennesker videre

Ukas FA-fjes mener «hver dag har nok med sin egen mail-plage.» Hun ønsker heller å bruke tiden på menneskelig kontakt, og få bety noe for noen.

Navn: Gro Merete Berg

Elsker å hjelpe søkende mennesker videre

Divisjonssjef for Nord-Norge

 

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Min kirke, min menighet og min jobb, altså både mitt værested og tjenested.

 

Hva er en god dag på jobben for deg?

Når jeg kan stryke noe av huskelistene mine, og hatt kontakt med mennesker. Det flotteste er når man møter mennesker som vil noe, søker noe, og vil videre i livet.

Jeg pleier å si at «hver dag har nok med sin egen mailplage.» Akkurat som Guds nåde strømmer mailene ustoppelig inn. Den store forskjellen er at jeg aldri føler jeg blir ferdig med å svare mailene. Det er en utfordring at så mye skjer via datamaskinen. Det er veldig lettvint, og et fantastisk redskap, men det går jo på bekostning av menneskelig kontakt.

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen med hva du ville, hva skulle det vært?

«Overfylt på Frelsesarmeens pinsestevne i Tromsø. Alle har skjønt hvem Den Hellige Ånd er!» :)

 

Hva klarer du deg ikke uten i løpet av en dag?

Bibel, bønn og glimt i øyet. Kan man si noe med et glimt i øyet betyr det at man har fred og frihet med hverandre. Det er veldig viktig.

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Mye av fritiden går med i Frelsesarmeen. Ellers trives jeg godt på tur, og med en god bok. Lesing blir det alltid for lite tid til. Jeg har mange gode bøker som ligger og venter.

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Pinsestevnet som går av stabelen denne helgen. Vi har over 100 påmeldte fra hele divisjonen, og vel så det. Mannssambandet kommer og skal holde konserter både inne i kirker, på en fjelltopp, og i fengselet. Det blir alltid hyggelig når Mannssambandet er på besøk. Vi satser på fint vær og topp stemning!

 

 

Gikk du glipp av forrige ukes FA-fjes? Her er de siste fem.

Fredrikstads superbestemor

Engasjement for kadettene

Glad i den gode samtalen

Talerør for brukerne

Drømmer om å starte eget bo- og omsorgssenter