a123

En tverrkirkelig visjon for landet vårt

Den 15. og 16.novmeber var syv representanter fra Frelsesarmeen med på SENDT læringsfellesskap sammen med 13 andre kirkesamfunn og organisasjoner.

Skrevet av Janne Våje Nielsen, medarbeider på programavdelingen med fokus på arbeidsområdet "nye korps og nye fellesskap"

Læringsfellesskapet er en del av den årlige oppfølgingen av visjonen om å plante 400 nye menigheter i Norge innen 2025. Det var under en konferanse våren 2014 at representanter fra Frelsesarmeen signerte oppropet:

• Vi vil arbeide for å plante 400 nye fellesskap og menigheter i Norge fra 2015 til 2025.

Vi vil utruste pioneerer og menighetsplantere, og utfordre folk til å flytte til nye steder for å starte nye arbeid.

• I perioden 2015 – 2025 vil vi stå sammen om å trene 4000 pioneerer og menighetsplantere på tvers av kirkesamfunn, organisasjon og nettverk.

• Vi vil arbeide for fornyet tillit til Bibelen som Guds Ord. Lydighet til Guds Ord er utgangspunktet for å være disipler av Jesus, og for at kirken skal være lys og salt i samfunnet.

Frelsesarmeen har i dag 104 korps rundt om i landet. Målet er at vi skal være enda flere steder for å kunne nå enda flere folk med evangeliet om Jesus Kristus. Å være del av SENDT læringsfellesskap hjelper oss i dette arbeidet med kunnskap, erfaringer og motivasjon til planting.

 

Dette gjør Frelsesarmeen

I august startet Tommy og Marie Høgset opp som pionerer i Rauma. Ut fra Åndalsnes korps skal de starte et nytt arbeid i Rauma. Det er med stor respekt og ydmykhet for det

En tverrkirkelig visjon for landet vårt
Janne Nielsen Foto: Silje Eide

som har vært og alle de mennesker som har gått foran at Tommy og Marie har gått løs på oppgaven om å bygge videre og noe nytt. De har valgt å legge ned noen ting og sette noen ting på pause for på den måten å kunne vie tid og energi til å lytte til Gud, til befolkningen og å skape noe nytt på et trygt fundament.

Dette er én modell for hvordan vi kan starte nye fellesskap i Frelsesarmeen. De blir som en re-start. Det finnes også andre måter å gå fram på. Vi ønsker å se mer av «grasrot» initiativ: f.eks. ved at etablerte korps planter ut et fellesskap i en ny bydel – der hvor noen av de aktive medlemmene allerede bor. Eller en gruppe mennesker som kjenner kall til å flytte til et nytt sted og starte helt fra scratch hvor Frelsesarmeen aldri har vært før. Noen ganger kan en utpost bli et selvstendig korps, mens andre ganger kan man se at et nytt trosfellesskap begynner og utvikle seg fra en bibelgruppe i et hjem. Det er mange muligheter.

Frelsesarmeen ønsker å være relevante for folk i 2017 og formidle evangeliet på mange måter på mange steder. Derfor ønsker vi å se vekst både i de eksisterende 104 korpsene vi allerede har og i mange nye trosfellesskap og korps på nye steder.

Disse representerte Frelsesarmeen på Sendt læringsfellesskap: Frank Gjeruldsen, Kjersti Risan, Tommy Høgset, Paul-William Marti, Ingvi Skjaldarsson, Tonje M. E.Ringvold og Janne Våje Nielsen.