a123

Et helt spesielt møte

− Idet vi skulle dra, tok hun fram en klinkekule og la den i hånda mi, klinkekulen ligger i lommeboka mi enda.

Navn: Heidi Goodreid

Stilling: Journalist i Krigsropet

Aktuell med: Sommernummeret til Krigsropet er i salg fra neste uke

Et helt spesielt møte

 

Hva er Frelsesarmeen for deg?

For meg er Frelsesarmeen en proaktiv organisasjon som arbeider for at mennesker skal få en bedre hverdag, en organisasjon som viser nestekjærlighet i praksis. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får lov til å ha en så meningsfull jobb som det er å snakke med mennesker som har levd alle slags liv og å få løfte fram betydningen til Frelsesarmeens arbeid verden over. Det gir virkelig inspirasjon og påfyll å jobbe her.

Engasjementet mitt i Frelsesarmeen startet for mer enn ti år siden da jeg ble invitert med i vokalgruppen Tone Berg skulle starte. Vi landet på navnet Closer, i betydningen å være nærmere hverandre, nærmere andre og nærmere Gud. Etter hvert utviklet det seg til at Tone startet nettverkssenteret Sammen, der mange av kormedlemmene ble med som frivillige. Akkurat nå rekker jeg ikke å være frivillig på fast basis, men jeg tenker ofte på alle de flotte familiene på Sammen og bidrar når jeg har mulighet.

 

Hva er en god dag på jobben?

Jeg er glad i å være ute på oppdrag og å få lov til å møte spennende mennesker som har et brennende engasjement for andre, derfor starter gjerne en god arbeidsdag med å være ute på intervju eller reportasje. For eksempel var det hyggelig å snakke med komiker Jon Niklas Rønning om de store spørsmålene i livet for noen uker siden, og veldig meningsfullt å være med på åpningen av Norges første safe house for menn som har vært utsatt for trafficking.

Noen arbeidsdager husker man lengre enn andre, for flere år siden var jeg med Offisersskolen til Latvia, der vi blant annet besøkte landsbyen Sarkani. Der bodde familier som myndighetene hadde stuet bort i medtatte boligblokker. Foreldrene var alkoholiserte, barna endte opp med å passe på dem. Midt i dette jobbet (og jobber) Frelsesarmeen med å gi barna et fristed, Barnas hus, et sted der barna skulle få være barn, få mat, få stelle seg, leke og leksehjelp. Vi ble blant annet kjent med Karina og lillesøsteren hennes Adriana som stolt viste oss det nye huset Frelsesarmeen holdt på å bygge til barna i landsbyen. Karina gikk rundt med en klinkekulepose rundt halsen under hele besøket. Idet vi skulle dra, tok hun fram en klinkekule og la den i hånda mi, klinkekulen ligger i lommeboka mi enda.

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen, hva hadde det vært?

Tabloidoverskriften jeg ønsker meg, ikke bare i lokalavisen, men på nasjonalt og globalt plan er: Alle slaver er fri! Med underteksten: Menneskehandelen er avskaffet. Årsaken til at jeg ønsker meg akkurat dette er at jeg helt siden jeg begynte å skrive artikler på tekstforfatterutdanningen har vært opptatt av menneskehandelfeltet. Emosjonelt sett er det et utrolig krevende område å følge med på, for det er så mange mennesker som blir utnyttet verden over. Det er mye opprørende lesning og mange triste skjebner. Samtidig ser vi heldigvis at det er mange som får hjelp, for eksempel av Frelsesarmeen.

 

Hva er det du ikke klarer deg uten i løpet av en dag?

Jeg er avhengig av å snakke med mennesker og møte folk med godt humør og kreative ideer. Her på hovedkontoret er det ikke akkurat vanskelig å finne det. Forleden senket for eksempel informasjonsavdelingen ned en stor plakat utenfor vinduet til møterommet der vi i Krigsropet satt i redaksjonsmøte, på plakaten stod det: Kaffe 13.30?

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Kvalitetstid med andre mennesker, hjemme hos oss eller andre, i naturen, i byen, i kirken eller på en kulturarena. Jeg synes det er spennende å oppdage verden på nytt sammen med min ett år gamle sønn Benjamin, se på bandet til mannen min spille konsert, eller broren min opptre på en teaterscene. Jeg liker å invitere gode venner på middag og finne opp nye matretter med dem. En plantebyttedag i hagen, eller å dra på fotosafari sammen med en god kollega er heller ikke å forakte.

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Krigsropets sommernummer ble sendt til trykk for et par dager siden, det blir spennende å få det ferdige resultatet tilbake. Kanskje får vi også noen tilbakemeldinger på det under årskongressen?

I etterkant av intervjuet med Pia Haraldsen, som er på forsiden av sommernummeret, spurte hun om jeg hadde forslag til hvordan hun kunne bidra med noe i Frelsesarmeen. Jeg foreslo at hun tok kontakt med Tone i Sammen, og om få dager skal femten nydelige Sammen-damer få en dag med håndspa sammen med Pia Haraldsen. Jeg gleder meg til å høre hvordan de har hatt det!

Forresten, send gjerne en mail til krigsropet@frelsesarmeen.no eller melding til vår facebookside med hva du gleder deg mest til fremover, for det er mye spennende som skjer rundt omkring som vi gjerne vil skrive om. God sommer!

 

Gikk du glipp av forrige ukas FA-fjes? Her er de siste fem. 

En uke fylt med ferie

Gleder seg til å stå på scenen i Spektrum

Årets høydepunkt

Radio-aktiv

Markerer 125 år i hele mai

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!