a123

Fikk Kongens fortjenstmedalje

Fikk Kongens fortjenstmedalje

Speiderleder og soldat Rut Solevåg på Fjellhamar fikk medaljen for sin innsats for barn og unge i Lørenskog gjennom over 50 år.

I søknaden, som en far til en tidligere speider førte i pennen, sto det blant annet

"I 2014 fyller Rut Solevåg 70 år. Da ser hun tilbake på 35 år som barneskolelærer, 44 år som søndagsskolelærer, og over 50 år som speiderleder – alt i hjemkommunen hennes, Lørenskog. Dette er samlet sett en innsats langt ut over det som kunne forventes og hun er viden kjent i Lørenskog kommune og i Frelsesarmeens speiderkorps for sitt oppofrende arbeid. Hun er fremdeles aktiv."

 

Stolt ordfører

Medaljen ble overlevert av Lørenskog-ordfører Åge Tovan med ordene:

– For særlig fortjenestefullt arbeid gjennom lang tid hvor innsats har ligget betydelig over normalen, og hvor du også har vist aktivt samfunnsengasjement utover din arbeidsinnsats - en livsinnsats som kan stå som eksempel for andre. På bakgrunn av dette kan jeg meddele forsamlingen

og ikke minst Rut at Hans Majestet Kong Harald V har funnet Rut Solevåg verdig til å motta Kongens fortjenstmedalje. Du vil også få invitasjon til mottagelse hos Hans Majestet der du kan takke Kongen personlig for utmerkelsen. Det du skal vite, Rut, er at vi er alle stolte av deg."

Det var også hilsener fra Frelsesarmeen i Norge v/ ass. divisjonssjef Anne Louise Skoland, Frelsesarmeens speidere v/ korpssjef Liv Berit Alvestad Tveito (på video) og korpsleder Erna Djurhuus.

 

Feiret med speideropptakelse

Utdelingen var etter Ruts ønske lagt til den tradisjonsrike markeringen av FA-speidernes dag på søndagens familiegudstjeneste. Der hadde hun også gleden av å oppta Magnus André Nilsen (12) som speider nr 500 siden hun tok over som ansvarlig leder på 70-tallet - og å innvi Kristin Berg til nytt medlem av det 10-personer store lederkorpset i Lørenskog FA speidergruppe.

 

Takket medledere og ektemann

Da hun takket for medaljen benyttet hun sjansen til å takke alle dem som har vært og er hennes medledere i arbeidet - og å takke ektemannen Oddvar som ikke bare var leder sammen med henne i over 35 år, men har vært en svært moderne mann som har tatt mer enn sin del av arbeidet hjemme – så hun skulle kunne ta det hovedansvaret hun har tatt i speideren.