a123

Fjorden full av roser

Fjorden full av roser
Klærne i vannkanten var et sterkt symbol på flyktningene som har mistet livet i Middelhavet. Foto: Silje Eide

I dag protesterte blant andre Frelsesarmeen på Europas migrasjonspolitikk ved å kaste roser i Oslofjorden.

Fjorden full av roser
Mange møtte opp for å støtte arrangementet Foto: Silje Eide

I dag ble Verdens flyktningdag markert på Operataket i Oslo. Det var Flerkulturelt Kirkelig Nettverk/Norges Kristne Råd i samarbeid med menigheter i Oslo som inviterte til minnemarkeringen for flyktninger som har druknet i Middelhavet.

Som en del av Norges Kristne Råd deltok Frelsesarmeen på markeringen, en støtte kommandør Vibeke Krommenhoek synes det er viktig å vise.

‒ Vi må vise solidaritet med flyktningene som har mistet livet, eller har måttet flykte over Middelhavet, og samtidig vise en bekymring rundt håndteringen av flyktningsituasjonen, sier Krommenhoek.

«Flyktningestrømmen over Middelhavet har økt dramatisk, og hittil i år har 1800 mistet livet. Med denne markeringen ønsker vi å minnes de døde, og be for de pårørende. Vi ønsker å uttrykke solidaritet og medfølelse. I tillegg vil vi vise vår skuffelse over Europas migrasjonspolitkk, og sette søkelys på Flyktningsituasjonen, stod det i Flerkulturelt Kirkelig Nettverk/Norges Kristne Råd i sin invitasjon til markeringen.»

De oppmøtte på Operataket ble vitne til en symbolsk sterk markering, både gjennom musikk, forbønn, sterke ord, og ved å kaste roser på havet.