a123

Forfremmet til herligheten

Forfremmet til herligheten

Oberstlt. Bjørg Bjartveit ble forfremmet til herligheten 13. mai, 88 år gammel.

Oberstlt. Bjørg Bjartveit ble født 31. januar 1929 i Flekkefjord. I 1949 reiste hun til offisersskolen og ett år senere ble Bjørg utnevnt til offiser.

Sin første ordre fikk Bjørg til barneherberget i Ålesund. Deretter fikk hun ordre til barneherbergene i Fredrikstad og Bergen, og barnekrybben på Sagene i Oslo. Hun tok også utdannelse i sykepleie og barnepleie, mens hun var stasjonert i kvinner sosiale arbeid. Hun hadde også ordre til korpsene i Hommelvik og Måløy.

I 1956 giftet hun seg med løytnant John Bjartveit, og sammen var de ledere av korpsene i Romsdal, Porsgrunn og Tønsberg. I noen år gjorde de tjeneste i speiderarbeidet og som divisjonsungdomssekretærer i Nordre divisjon. Deretter fulgte flere år med tjeneste ved Frelsesarmeens hovedkvarter. I 1991 fikk de ordre til å være ansvarlig for gjenåpningen av Frelsesarmeens arbeid i Russland. Den siste ordren i aktiv tjeneste var som ansvarlige for Frelsesarmeens sosialarbeid i Danmark.

1. mars 1995 ble oberstlt. Bjørg Bjartveit pensjonert. Hun kunne da se tilbake på 45 års tjeneste som aktiv offiser i Frelsesarmeen.

Oberstlt. Bjørg Bjartveit begraves fra Vestre gravlund kapell, tirsdag 23. mai kl. 12.00.

Frelsesarmeen takker for trofast tjeneste og lyser Guds fred over oberstløytnant Bjørg Bjartveit sitt minne.