a123

Forfremmet til herligheten

Forfremmet til herligheten

Oberst Finn Audun Seland ble forfremmet til herligheten 11. desember, 83 år gammel.

Finn Audun Seland ble født i Oslo 20. september 1931. I august 1954 reiste han fra Vålerenga korps til Frelsesarmeens internasjonale offisersskole i London, og ble forfremmet til offiser i mai 1955.

Etter at han var ferdig med offisersskolen, fikk han ordre til korps i Frankrike. En annen norsk offiser som også var stasjonert i Frankrike, var løytnant Frøydis Welander. Etter to års tjeneste ved forskjellige korps for begge to, giftet de seg i juni 1957. Frøydis og Finn Audun var i Frankrike i 8 år før de kom hjem til Norge for å oppta tjeneste her fra sommeren 1963.

Sammen var de ledere for Sarpsborg korps før Finn Audun fikk ordre til litteraturavdelingen ved Hovedkvarteret, og siden som undervisningsoffiser ved offisersskolen.

Deretter tjenestegjorde de i både Kongo og Danmark. Etter flere år i utenlandstjeneste kom de tilbake til Norge der Finn Audun ble aspirantsekretær. Etter det fulgte ordre som divisjonssjef i Østre divisjon.

Så reiste de tilbake til Frankrike der Finn Audun var feltsekretær noen år, før de kom tilbake til Norge og han ble offisersskolesjef her. De reiste igjen tilbake til Frankrike der Finn Audun var sjefsekretær.

Sin siste ordre i aktiv tjeneste var som landsleder for Frelsesarmeen i Danmark.

Oberst Finn Audun Seland ble pensjonert 1. oktober 1996, og kunne da se tilbake på 41 års aktiv offiserstjeneste.

Oberst Finn Audun Seland bisettes fra Hasle kirke, onsdag 17. desember kl. 12.00.

Frelsesarmeen takker for trofast tjeneste, og lyser fred over oberst Finn Audun Seland sitt minne.