a123

Fotball i god FA-ånd

Fotball i god FA-ånd
Foto: Marianne Jernberg

I helgen var det igjen duket for FA-Cup med stor entusiasme fra alle spillerne.

I over 30 år har ungdommer, medlemmer, ansatte, frivillige og brukere av Frelsesarmeen ulike tiltak, møttes en helg på høsten, til dyst på fotballbanen. De siste årene er det Moss korps (menighet) som har arrangert FA-Cup. Og i år var intet unntak.

Lørdag og søndag møttes 20 guttelag og ni jentelag til fotball på 7er bane. Vi snakker om en cup med 300 deltakere fordelt på 29 lag.

Fotball i god FA-ånd
Det ble mange tøffe dueller i løpet av årets FA-cup. Foto: Marianne Jernberg

 

God møteplass

I flott vær var det mange ivrige og håpfulle på banene på Bellevue stadion på Jeløya i Moss.

Sersjantmajor Rune Isegran i Moss korps går blant sine nærmeste under navnet «Cupkongen» denne helgen. Som så mange andre i Frelsesarmeen, har han mange hatter han kan bytte på med. Denne helgen er hatten som passer best å være hovedansvarlig for FA-cupen på vegne av korpset. Til daglig jobber han i Frelsesarmeens rusomsorg som landslagssjef for Gatefotballen. Sistnevnte hatt kommer på innimellom denne helgen også.

– FA-cup startet som en uformell, sportslig møteplass for korps i Frelsesarmeen. Det er det fortsatt, men den har forandret seg og utviklet seg. Nå er det et stort innslag av sosiale institusjoner i tillegg til korpsenes medlemmer, og en noe mer voksen spillegruppe har det nok blitt i løpet av årene. Det har i grunn blitt en god møteplass for Frelsesarmeens felt- og sosialarbeid, for både ungdom og voksne, sier Isegran.

 

Fotball i god FA-ånd
300 deltagere fordelt på 29 lag kjempet om seier i FA-cup i helga.

Sportsgudstjeneste

Det ble også arrangert sportsgudstjeneste søndag formiddag og lørdag kveld var det duket for konsert med Frode Eilertsen and Friends.

Alt i alt var det et glitrende arrangement der disse nådde lengst:

 

Damer:

Gatefotball Østlandet slo Kristiansand 1-0 i finalen. FA Bergen tok bronse etter å ha slått Jeløy folkehøgskole 2-0 i bronsefinalen

 

Herrer:

Madrid vant 2 - 0 over Templet 1.lag(Oslo) i finalen, mens

Sveariket slo Friskt Alternativ (rusomsorgen Stavanger) 4 - 0 i bronsefinalen

 

Her er alt om kampene:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=D403418E-EFDA-4878-B2AD-E930FF9FF409

 

Fotball i god FA-ånd
DSC_4337.jpg Foto: Marianne Jernberg

 

Fotball i god FA-ånd