a123

Frelsesarmeen i Mysen 100 år

Frelsesarmeen i Mysen 100 år
Frelsesarmeen marsjerer i Mysens gater. Foto: Smaalenenes Avis

Markerte jubileet med arrangementer over tre dager.

 

I år er det nøyaktig 100 år siden Mysen korps ble stiftet, og det ble feiret stort i den lille Østfold-byen sist helg, skriver Smaalenenes Avis. Feiringen omfattet fire arrangementer som ble innledet fredag kveld med jubileumsmøte i korpsets lokaler i Templet; lørdag formiddag ble det holdt friluftsmøte ved paviljongen på Mysen torg og det fortsatte med utpostmøte i Klund misjonshus i Marker, mens avslutningen fant sted med lovsangmøte i Templet.

 

Jubileumsmøte

Foruten korpsets medlemmer deltok en rekke innbudte gjester i Templet hvor arrangøren for anledningen hadde ordnet plasser for 75, som med et par unntak var besatt. Øverste leder for Frelsesarmeen i Norge, kommandør Dick Krommenhoek, hadde funnet veien til Mysen. Likeså deltok oberstløytnant og divisjonssjef Elisabeth Henne som ledet møtet og ellers deltok ved samtlige arrangementer.

 

Større enn noensinne

Kommandør Dick Krommenhoek holdt bibeltalen for kvelden. Han poengterte at Frelsesarmeen er større enn noen sinne og nevnte områder hvor man nå har intensivert innsatsen.

- Gud gjør stadig nye ting gjennom Jesus, avsluttet kommandøren sin tale.

I anledning gjennomføringen av arrangementet lørdag hadde Mysen Korps hyret musikere fra Frelsesarmeen i Tistedal som toget fra Templet gjennom Mysens gater til paviljongen. Arrangementet ble gjennomført på en kjempefin måte med friske takter fra musikerne, mye fin sang og korte, men fyndige vitnesbyrd fra flere.