a123

Frelsesarmeen tilbyr støtte til overlevende etter masseskytingen i Las Vegas

Frelsesarmeen tilbyr støtte til overlevende etter masseskytingen i Las Vegas

Frelsesarmeen er i Las Vegas og tilbyr emosjonell og åndelig omsorg til overlevende og etterlatte etter masseskytingen søndag kveld.

Massakren er den dødeligste i amerikansk historie, så langt er 58 personer bekreftet omkommet, mens over 500 er skadet.

Offiserer til stede på sykehus 
Offiserer fra Frelsesarmeen, inklukdert fire offiserer fra Phoenix, Arizona, tilbyr støtte på sykehusene University Medical Center Hospital, Spring Valley Hospital, St. Rose Hospital og Sunrise Hospital, hvor de fleste ofrene befinner seg.

Behov for blod
Grunnet det store behovet for blod etter søndagens skyting står flere amerikanere i kø for å donere blod. Frelsesarmeen har satt opp en kantine ved en blodbank, og tilbyr mat og drikke til de som venter i timelange køer for å donere blod. Det vurderes fortløpende om det skal sendes ut flere kantiner til andre sentre.

Frelsesarmeen tilbyr støtte til overlevende etter masseskytingen i Las Vegas
Frelsesarmeen på plass i Las Vegas Foto: Randy Kinnamon

Sosialsjef i USA Phillip Hollon er i kontinuerlig samtaler med lokale myndigheter og hjelpeorganisasjoner for å kartlegge hvordan Frelsesarmeen best kan bidra. 

Divisjonssjef i Southwest-divisjonen oberstløytnant Kelly Pontsler oppfordrer alle til å be for ofrene og de etterlatte. Hun oppfordrer også til bønn for alle som er til stede og bidrar etter søndagens massakre. 

General André Cox kaller angrepet forferdelig
General André Cox var på reise i Afrika søndag, men har gjennom sin Facebook-side kalt angrepet «Et forferdelig meningsløst tap av liv». Generalen sender sin og kommandør Silvia Cox sin dypeste medfølelse til alle berørt av tragedien. «Vi ber for uttryknings- og helsepersonellet som må navigere dette kaoset, og som fortsetter å redde liv. Fremfor alt ber vi om at fred vil seire.»

 Bildene i saken er hentet fra www.newfrontierchronicle.org, fotograf: Randy Kinnamon