a123

Frelsesarmeens kaospilot

Til vanlig jobber Ukas FA-fjes på Slumstasjonen, men nå er han prosjektkoordinator på Frelsesarmeens nyopprettede flyktningemottak på Teisen i Oslo. - Jeg regner med at det blir rimelig kaotisk, men vi skal møte alle med varme og omtanke.

Navn: Jon Kaastad

Frelsesarmeens kaospilot

Stilling: Medarbeider på Slumstasjonen og fersk prosjektkoordinator for Teisenveien 5

 

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Varme og omtanke.

 

Hva er en god dag på jobben for deg?

En dag hvor jeg føler jeg har utrettet noe. En dag jeg kan utgjøre en forskjell for noen.

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen med hva du ville, hva skulle det vært?

Vanligvis fylles min hverdag på Slumstasjonen av barn og unge. Det engasjerer meg veldig. Historier som dreier seg om omsorg for barn, det å gi barn en normal oppvekst synes jeg er viktig og sterkt. Man får så altfor ofte servert historier om barn som ikke har det bra. Det er altfor mange av de historiene. Jeg tror det er viktig at de gode historiene også kommer frem. De som gir håp og er til oppmuntring.

 

Hva klarer du deg ikke uten i løpet av en dag?

PC og e-post

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Som prosjektleder på Teisenveien 5, tror jeg neppe jeg kommer til å ha noe fritid de neste to månedene. Dette prosjektet tror jeg kommer til å bli veldig intenst. Men generelt sett trives jeg best med å forsøke å være en ålreit foreldrefigur for datteren min. Ellers liker jeg å koble av med å se på trash-tv :) Jeg "elsker" svenske hollywoodfruer :)

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Akkurat nå gleder jeg meg til de første 50 flyktningene ankommer, om et par timers tid. Da er vi i gang! Vi vet ikke hva som venter oss, og det vil nok bli kaotisk, men jeg gleder meg til at vi skal få det til! Det vet jeg at vi vil! De siste to ukene har vi sett hvor fantastisk Frelsesarmeen er til å snu seg rundt for å få til denne oppgaven, og jeg er sikker på at vi klarer å gjennomføre dette på en god måte. 

 

 Gikk du glipp av forrige Ukas FA-fjes? Her er de siste fem.

I full aktivitet

Trives best med joggeskoene på

Ønsker å trygge gode fellesskap

Kjemper for barn og varme føtter

Til Vadsø med en brennende tro eg et enormt engasjement

Feirer sommeren med brass og bram

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!