a123

Frelsesarmeens ti nye løytnanter!

Frelsesarmeens ti nye løytnanter!
Kommandør Dick Krommenhoek kalte hver og en av kadettene fram, ba for dem og lyste Guds velsignelse over hver enkelt. Foto: Marianne Klæboe Jernberg

På lørdag var det innvielses- og utsendelsesmøte for de ti kadettene i sesjonen «Nådens forkynnere».

I Frelsesarmeen har alle som blir løytnanter samme år det samme sesjonsnavnet – uansett hvor i verden man bor. Årets sesjonsnavn er «Nådens forkynnere», og nåde ble derfor en naturlig rød tråd gjennom alt programmet denne lørdagen i både sangvalg, taler og hilsener.

Både podiet og salen i Filadelfiakirken, som var leid inn for anledningen, var godt fylt opp to dager på rad. Fredag ble det markert på storfint vis at det var kadettenes siste kveld som kadetter. Se egen sak om Last Night of the Cadets her.

Lørdag var det naturlig nok flest uniformer å se, og til og med et klesskift fikk de frammøtte være vitne til. For etter at kommandør Dick Krommenhoek kalte hver og en av kadettene fram, ba for dem og lyste Guds velsignelse over hver enkelt, ble jakkene med kadett-klaffer byttet ut med jakker med røde klaffer av løytnants rang, til stor applaus fra salen.

Selv om man i våre dager opplyser i god tid om hvor kadettene skal sendes ut som løytnanter, var det tradisjonen tro informasjon til hver løytnant og til publikum fra kommandør Dick Krommenhoek om dette.

Majorene Magna og Jostein Nielsen ble også offisielt sendt ut. De har takket ja til å tjenestegjøre i Moldova. Kollekten gikk til inntekt for arbeidet i Moldova.

 

De nye løytnantene og deres ordrer:

Løytnant Anita Klepp Baunø – korpsleder i Asker korps

Løytnant Lina Bååth – korpsleder i Kirkenes korps

Løytnant Hjørdis Kristinsdottir korpsleder i Reykjavik korps (50 %) og divisjonssekretær Island og Færøyene divisjon (50 %)

Løytnant Karine M. Morelle korpsleder i Vadsø korps og Vardø korps

Løytnant Monica Runar korpsleder i Fredrikstad korps

Løytnant Hilding Runar korpsleder i Fredrikstad korps

Løytnant Ingvi K. Skjaldarson korpsleder i Reykjavik korps

Løytnant Anders Stangeland korpsleder i Kirkenes korps

Løytnant Bodil Østergren korpsleder i Tønsberg korps

Løytnant Helge Østergren korpsleder i Tønsberg korps