a123

Generalen oppfordrer til å signere

Generalen oppfordrer til å signere
General André Cox har signert #UpForSchool-oppropet som krever at verdens ledere iverksetter umiddelbare tiltak for å kunne tilby skolegang til alle barn i hele verden. Foto: Frelsesarmeen IHK

Oppropet #UpForSchool krever at verdens ledere iverksetter umiddelbare tiltak for å kunne tilby skolegang til alle barn. General André Cox oppfordrer alle i Frelsesarmeen til å gi sin underskrift.

Før tusenårsskiftet var verdens ledere enige om et løfte om å få alle verdens barn inn i skolen innen 2015, men arbeidet med dette har gått langsomt. I dag er det 58 millioner barn i verden som av ulike årsaker blir ekskludert fra skolegang.

 

Største underskriftskampanjen noen gang

Kampanjen #UpForSchool setter fokuset på saken og krever at verdens ledere iverksetter umiddelbare tiltak for å få hver jente og gutt inn i skolen. Gjennom #UpForSchool står lærere, frivillige organisasjoner, trossamfunn og hundre av verdens ledende bedrifter sammen for å gi barn skolegang. Underskriftskampanjen er spådd å bli den største noensinne.

Frelsesarmeens internasjonale leder, general Andrè Cox, støtter også opp om oppropet og håper at Frelsesarmeen i 126 land kan mobilisere folk til å gi sin støtte i form av en underskrift.

– Den største ressursen i verden i dag er ikke olje, gull eller penger. Det er millioner av unge mennesker med et potensial som ennå ikke er realisert. Vi trenger å styrke og støtte dem. og engasjere oss med dem. Skolen tilbyr en vei ut av fattigdom, og god utdanning er avgjørende for at alle barn skal ha mulighet til å nå sitt fulle potensial, sier han.

 

Takker Frelsesarmeen

Begjæringen vil bli presentert for verdens ledere i FN i september. Det er Gordon Brown, tidligere britisk statsminister og nå FNs spesialutsending for utdanning, som vil legge fram dette.

– Sammen kan vi skape et sterkt budskap som ingen verdensledere kan ignorere. Hvert barn har rett til utdanning, uansett hvem de er eller hvor de bor. Jeg vil takke Frelsesarmeen for å være en viktig partner i denne historiske bevegelsen, sier Brown.

#UpForSchool er en verdensomspennende kampanje som samler frivillige organisasjoner, lærere, bedrifter og trossamfunn rundt om i verden til å arbeide sammen for å få alle barn inn i skolen.

For mer informasjon, se www.aworldatschool.org

Signer oppropet her