a123

Historier fra Island

Historier fra Island

I forbindelse med 120-års jubileumet til Frelsesarmeen på Island, vil vi i løpet av året presentere personlige historier fra Armeen på sagaøya.

I 2015 er det 120 år siden Frelsesarmeen kom til Island. I forbindelse med dette er det laget en kalender som kan gjøre Armeen mer kjent og la folk møte noen av de som på forskjellige måter har funnet fellesskap, nettverk, omsorg og tjeneste gjennom Frelsesarmeens arbeid på Island.

Hver måned i 2015 vil du kunne lese en historie her på perleportalen.no.


Lárus

Musikken leses med ørene, men kommer rett fra hjertet…

Skrevet av Linn Miriam Gjeruldsen

Lárus var allerede pianist i gospelkoret på Akureyri som holder til på Frelsesarmeen, da han snakket med korpsoffiserene om å ta del i en lovsangskonsert. Det var noen av guttene i menigheten som hadde tatt initiativet, og de kunne ha bruk for en pianist.

- Jeg er en ja-person og har alltid mange baller i lufta. Jeg blir med på det som høres gøy ut, og det gir meg mye energi. Jeg er en multitasker og gjør egentlig mer enn det jeg har tid til men dette hørtes spennende ut.

Det ble starten på et musikalsk samarbeid som skulle bære frukter. For det ble ikke bare med denne ene konserten. Snart skulle han sitte bak pianoet på flere lovsangsgudstjenester sammen med sine nye venner i sin nye menighet.

- Da jeg begynte å delta visste jeg ikke mye om Frelsesarmeen. Men i januar 2015 var jeg med på et kurs i Norge, som kalles Livsdesign.

Livsdesign er et tilbud for folk som ønsker å lære mer om Frelsesarmeen, her oppfordres folk til å tenke over hva de vil bruke livet sitt til. Det arrangeres en gang i året. Lárus var en av årets deltakere fra Island.

- Jeg fikk oppleve at Gud utfører mirakler. Han endret livet mitt på Livsdesign. Han dukket opp da jeg minst ante det og sånn er det ofte. Jeg skal nå sette kursen mot å finne en bibelskole der jeg kan jobbe med lovsangsmusikken. Jeg vet ennå ikke hvor og når dette blir. Man vet aldri hvor Gud sender en…

Lárus har funnet et sted der han kan få vokse som person, men også åndelig. I Frelsesarmeen på Akureyri kan han bidra med det han er god på. Han får bruke de musikalske gavene han har fått.

Selv om notekunnskapene er manglende kommer han langt. Alt sitter i øret. Og det er ikke bare piano som er hans instrument. Han spiller bl.a bass og gitar, i tillegg til at han kan synge.

- Gi meg et instrument og jeg skal nok finne ut av hvordan jeg skal spille på det. Jeg møtte forresten en flott musiker i en rockeopera jeg tok del i for noen år siden. Jeg fant nylig ut at han jobber som offiser i Frelsesarmeen. Verden er liten og Frelsesarmeen viser seg å være større enn jeg trodde.