a123

Historier fra Island

Historier fra Island

I forbindelse med 120-års jubileumet til Frelsesarmeen på Island, presenterer vi i løpet av året personlige historier fra Armeen på sagaøya.

I 2015 er det 120 år siden Frelsesarmeen kom til Island. I forbindelse med dette er det laget en kalender som kan gjøre Armeen mer kjent og la folk møte noen av de som på forskjellige måter har funnet fellesskap, nettverk, omsorg og tjeneste gjennom Frelsesarmeens arbeid på Island.

Hver måned i 2015 vil du kunne lese en historie her på perleportalen.no.

 

Didda

 Skrevet av Linn Miriam Gjeruldsen Jeg tenkte bare: Hva-er-det? Jeg ble selvfølgelig så nysgjerrig at jeg valgte å si ja til invi-tasjonen om å bli med.

To måneder tidligere hadde Didda flyttet til Akureyri, og hennes nye venn hadde invitert henne med på Frelsesarmeen. Da hun kom innenfor dørstokken følte hun seg møtt og sett med en gang. Dette var et godt fellesskap som hun trivdes i. Hun opplevde at hun ble akseptert for akkurat den hun var.

I løpet av to uker økte vennekretsen fra én eneste venn til en stor gjeng. Derfor fortsatte hun å møte opp på disse torsdagsmøtene fylt med sang og det gode miljøet…

 Det var som en helt annen verden fylt med glede og en mening bak alt. Jeg har alltid hatt en barnetro, men denne «Gud» var bare der. Vi hadde ikke noe kontakt og jeg ba aldri.

Dette endret seg. Bildet av en Gud som var en fjern tanke langt unna, ble endret til en Gud som var tilstede i livet mitt hver dag.

Da Didda var femten år bestemte hun seg for å bli tilhørig i Frelsesarmeen. Det å være tilhørig betyr å være medlem i korpset. Hun tok en avgjørelse om å vise engasjement og forpliktelse i menigheten.

 Frelsesarmeen hadde endret livet mitt totalt. Det ble fylt av spenning, uforutsigbarhet og en følelse av noe som var godt. Så hvorfor skulle det ikke få en større plass i livet mitt? Jeg har alltid vært stolt av å være en del av Frelsesarmeen. Alle som kjenner meg vet at jeg er kristen og at jeg ikke er flau over det.

Da Didda flyttet tilbake fra Akureyri til Reykjavik fantes det ikke noe ungdomstilbud i FA. Etter ett år skulle dette endre seg. Hver tirsdag møtes ungdom fra 13 år og oppover. Det er en åndelig kveld med musikk, andakt/ord for kvelden og godt samvær. Hun savner Akureyri med en større gruppe hvor mulighetene er flere, men er veldig optimistisk med tanke på framtida i det nye korpset sitt i Reykjavík.

 Frelsesarmeen og folket her har blitt som en del av min familie. Familie handler ikke om blod og gener. Det handler om tillit, ubetinget kjærlighet og omsorg for hverandre. Vi er en stor familie på tvers av generasjoner og bakgrunn.