a123

Historier fra Island

Historier fra Island

I forbindelse med 120-års jubileumet til Frelsesarmeen på Island, presenterer vi i løpet av året personlige historier fra Armeen på sagaøya.

I 2015 er det 120 år siden Frelsesarmeen kom til Island. I forbindelse med dette er det laget en kalender som kan gjøre Armeen mer kjent og la folk møte noen av de som på forskjellige måter har funnet fellesskap, nettverk, omsorg og tjeneste gjennom Frelsesarmeens arbeid på Island.

Hver måned i 2015 vil du kunne lese en historie her på perleportalen.no.

Familien Bayraam

 Skrevet av Linn Miriam Gjeruldsen

- Frelsesarmeen har hjulpet oss og vi ønsker å gi noe tilbake.

I en leilighet i Indre Njarðvík, Reykjanesbær sitter en familie med en sterk historie om hva som skjer når man reiser seg og opponerer mot et sterkt styresett. Familien kommer fra Aszerbadjan, et land med store utfordringer.

Livet ble så vanskelig for familien på fire at de måtte flykte fra hjemlandet. Veien ble lang for tvillinguttene, mamma og pappa. Første stopp ble Ukraina, deretter Hemsedal i Norge og nå venter de på et svar på om de får bli værende på Island.

- Vi har fått gode venner her og trives godt. Frelsesarmeen ble vi kjent med da vi ønsket å fylle dagene med noe meningsfullt. Det er viktig å ha en grunn til å stå opp, vi vil gjerne være med å utgjøre en forskjell. Siden vi ikke har arbeidtillatelse, ble vi tipset om Frelsesarmeens arbeid.

Der var det folk som snakket russisk og norsk, vi ble tatt imot med åpne armer. Grágás var huset der Frelsesarmeen i Reykjanesbær hadde klessortering for gjenbruksforretningen de driver. Her ble det knyttet vennskap på tvers av kultur, religion og nasjonalitet.

- Vi er muslimer men det betyr ikke at vi ikke kan omgås folk med et annet livssyn. Kristne og muslimer har mye til felles. Ulikhetene våre kan vi legge til side. Det handler mye om det mellommenneskelige i livet. Vi har blitt del av en fantastisk familie. Frelsesarmeen har hjulpet oss, og vi ønsker å gi noe tilbake.