a123

Historier fra Island

Historier fra Island

I forbindelse med 120-års jubileumet til Frelsesarmeen på Island, presenterer vi i løpet av året personlige historier fra Armeen på sagaøya.

I år er det 120 år siden Frelsesarmeen kom til Island. I forbindelse med dette er det laget en kalender som kan gjøre Armeen mer kjent og la folk møte noen av de som på forskjellige måter har funnet fellesskap, nettverk, omsorg og tjeneste gjennom Frelsesarmeens arbeid på Island.                        

Hver måned i 2015 kan du lese en historie her på perleportalen.no.

 

Frelsesarmeen – i mitt hjerte

Skrevet av Linn Miriam Gjeruldsen

 

- Jeg hadde ikke tidligere turt å gå inn på Frelsesarmeen, men jeg visste godt om organisasjonen. Jeg vokste opp i et kristent hjem, men tilhørte ikke en kirke da jeg kom i kontakt med Frelsesarmeen og Bjarg.

Gisli tilbrakte et år på Bjarg, Frelsesarmeens hjem for mennesker med psykiske utfordringer. Der ble han bedre kjent med armeens arbeide og menighet. Året var 1972 og Gisli var 25 år gammel. Han hadde nettopp mistet broren sin i ei ulykke på sjøen, og nå trengte han å komme seg bort fra hverdagen.

- Jeg har aldri vært så rask til å svare som da legen min spurte meg om jeg ville legges inn på Bjarg. Det ville jeg.

Under oppholdet begynte Gisli å delta på møtene som ble holdt. Han tilbrakte et år på Bjarg før han ble utskrevet. Selv om oppholdet på Bjarg var avsluttet, ble møtet med Frelsesarmeen noe som skulle bli en stor del av livet hans.

- Jeg kjente at Jesus kalte meg til å bli en del av dette. Jeg ønsket å være med, for jeg merket hvor god Gud var og jeg opplevde selv noe av det gode arbeidet Frelsesarmeen gjorde for mennesker. I dag er jeg tilhørig, i Frelsesarmeen, Reykjavík. Så lenge helsa mi holdt, hjalp jeg til på Frelsesarmeens dagtilbud for hjemløse.

Der sto Gisli for servering av kaffe og mat. I tillegg hjalp han til da korpset i Reykjavík hadde åpent hus. Hans fysiske helse stopper han i dag fra å kunne bidra med praktisk hjelp, men han kommer fremdeles på møter så ofte han kan. Under Iceland Airwaves for et år siden, arrangerte Frelsesarmeen gratiskonserter i sitt lokale i Kirkjustræti, Reykjavík. Hver kveld var Gisli på plass med kaffekoppen i den ene hånden og et kamera i den andre. 

- Det var fantastisk å se alle menneskene som fylte lokalet. Det er viktig å få ungdommen inn i huset igjen. Hvis det er endringer som trengs, må vi være villige til å gjøre det. Jeg har bedt for å få en ny generasjon inn i huset og det er godt å se at endringer skjer. Jeg håper at flere blir kjent med Jesus og Frelsesarmeen. Det er alt for meg. Frelsesarmeen eier hjertet mitt.