a123

Historisk i Danmark

Historisk i Danmark
Foto: Frelsesarmeen

Utdeling av orden og installasjon på samme dag.

To historiske begivenheter fant sted da stabssjef kommandør André Cox og kommandør Silvia Cox besøkte Danmark. På agendaen stod utdeling av Frelsesarmeens høyeste orden og installasjon av nye territorielle ledere.

 

Grunnleggerens orden

Erik og Anne-Lise Silfverberg ble tildelt Grunnleggerens orden for livslang og trofast tjeneste i Frelsesarmeen. Ekteparet Silfverberg er en institusjon i Frelsesarmeen i Danmark og har vært aktive i ungdoms- og musikkarbeid i mer enn 60 år. Erik har komponert mer enn 150 musikkstykker, som i dag blir spilt av hornorkester over hele verden. Sammen har ekteparet utgitt nesten 200 salmer og sanger.

Historisk i Danmark
Erik og Anne-Lise Silfverberg ble tildelt Grunnleggerens orden. Foto: Frelsesarmeen

 

Norsk ledelse på plass

Etter prisoverrekkelsen ble de norske oberstløytnantene Knud og Lisbeth Welander installert som ledere av territoriet i Danmark. De siste tre årene har paret tjenestegjort på Filippinene, noe stabssjefen beskrev som en god forberedelse for lederskapet i Danmark. Arrangementet ble avsluttet med en spesiell velkomsthilsen fra danske korpsledere. De hadde brakte med seg kulinariske spesialiteter fra hele territoriet for å gi sine nye ledere ”en smak” av de oppgavene de har framfor seg. Stabssjefen uttrykte håp for fremtiden og utviklingen av både Frelsesarmeen og Kristi budskap i Danmark. Han fortsatte med å si: «Vi hører mange gode ting om Danmark og er overbevist om at Gud lengter etter å velsigne dere mer".