a123

Hjemforbundet fyller 100 år!

Lørdag 5. september kunne Hjemforbundet markere at det 21.september er 100 år siden den eldste delen av Frelsesarmeens arbeid blant kvinner startet opp med møter i Templet, Oslo.

Hjemforbundet fyller 100 år!
Det var god stemning i Templet på lørdag, da Hjemforbudnet feiret 100 år. Foto: Kristianne Marøy

 

Over 160 kvinner koste seg denne dagen med varm mat, kake og kaffe, historiske utstillinger og en fin jubileumsforestilling, hvor Marit Rønn Richardsens nyskrevne jubileumssang ble sunget, og et felleskor under ledelse av Elin Brandvik medvirket.

Arrangørene hadde lett i gamle, historiske arkiv og funnet mye flott historikk med oversikt over medlemsregistre, gamle bøker, gjenstander og beløp fra misjonsofferet som hvert år har blitt tatt opp og som i fjor gikk til rent vann i Uganda.

Videre ble det også fokusert på utviklingen av andre grupper som har hatt sin oppstart under Hjemforbundets paraply, som for eksempel Kvinneforum. Denne gruppen har også mye av æren for utvikling av babysang og familieverksted; de nyeste tilskuddene til seksjonen «Hjem og familie» som Hjemforbundet er en del av.

 

Hjemforbundet fyller 100 år!
Anna Hannevik studerer historiske bøker og andre gjenstander som var funnet fram for anledningen. Foto: Kristianne Marøy

Fortellinger fra medlemmer andre steder i landet om hva Hjemforbundet har betydd når det gjelder å finne tilbake til troen, finne et godt fellesskap og hjelp i en vanskelig situasjon, ble også formidlet i jubileumsgudstjenesten.

Sersjant Janne Nielsen, leder for Frelsesarmeens korps på Sagene, talte over kvinnen ved brønnen og la vekt på hvordan man også i egne grupper krysser grenser i møte med andre mennesker. Det denne kvinnen opplevde, fikk betydning for mange andre.

Hjemforbundets motto i år er nettopp «Gå og fortell» og ønsket er nettopp at flere skal komme og spørre: «Hvem er denne mannen?»