a123

Holder fortsatt takten

Holder fortsatt takten
FEIRET: Det var mange som hadde møtt fram for å hylle Frelsesarmeens hornorkester, som feiret 125 år med en skikkelig jubileumskonsert. Foto: Christine Nevervik

Skien: Frelsesarmeens hornorkester feiret 125 år, og de har ikke tenkt å gi seg helt ennå. (sak fra Telemarksavisa)

Skrevet av Christine Nevervik, Telemarksavisa

De har all grunn til å være stolte, medlemmene i Frelsesarmeens hornorkester. Lørdag feiret de 125 år, med en skikkelig jubileumskonsert. Nå er de riktignok en god del yngre enn orkesteret, men Øyvind Abrahamsen og Kjell Ivar Øya, kan allikevel si noe om hva som skal til for å kunne holde på så lenge.

- Vi er jo veldig stolte over at orkesteret ikke har hatt noen opphold, men holdt det gående i alle år.

- Det som holder oss sammen er jo både det kristne og det sosiale fellesskapet. Det er veldig godt miljø og vi har mye glede av å spille sammen.

Etter en nedgangsperiode for noen år siden, er de glade for at orkesteret nå har fått en ny blomstringstid, med flere og yngre medlemmer.

- Vi er jo sårbare, det er vi fullstendig klar over, og det er ikke så enkelt å rekruttere. Tidligere hadde vi ungdomshornorkester, og mange av dem som er med her i dag, startet der.

Men likevel satser de på at orkesteret holder takten noen år til.

- Nå er vi faktisk flere medlemmer under 45, og det tar jo noen år før de gir seg, så vi må jo bare satse på at vi holder en stund til.

Det var mange som hadde møtt fram for å hylle 125-åringen, og innimellom de musikalske innslagene, ble det delt ut både gode ord og gaver. Blant annet fikk orkesteret en flunkende ny basstrombone fra Frelsesarmeens lokalkorps.

Og varaordfører Erik Næs var svært glad for at det var han som hadde fått æren av å gratulere på vegne av kommunen, og overrekke en gavesjekk.

- Frelsesarmeen har levert mange talenter til norsk musikkliv, og jeg vet at de nyter stor respekt her i lokalmiljøet, sa Næs i sin tale.

Men det var ikke bare hyllest på programmet, det skulle selvsagt også spilles, og orkesteret bød på en underholdende blanding med alt fra marsjtakter til rolige perler.

Men medlemmene kan mer enn å bare spille, den yngste, 17 år gamle Vilde Margrete Bakken, underholdt også med vakker dans.

Sang ble det også, både fra solist Åse Kari Abrahamsen, og sanger der også publikum fikk lov til å bidra.