a123

Hovedkvarteret med fokus på vennskapsaksjonen

Hovedkvarteret med fokus på vennskapsaksjonen
Informasjon, quiz og kaker var ingrediensene torsdag, da ansatte på hovedkvarteret samlet seg i forbindelse med vennskapsaksjonen.

De siste ukene før påske blir det satt spesielt fokus på vennskapsaksjonen på Frelsesarmeens hovedkvarter (HK).

Sist torsdag ble det invitert til vennskapskaffe på HK, det ble orientert om vennskapsaksjonen - og utfordringen ble gitt til alle ansatte om å være med og bidra til Frelsesarmeens internasjonale arbeid. Det er utplassert bøsser i hver etasje og den etasjen der det samles inn mest penger per kontorplass vil få en spesiell oppmerksomhet.

Hovedkvarteret med fokus på vennskapsaksjonen
Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, innledet seansen med fakta om vennskapsaksjonen.

 

Vennskapsaksjonen er en felles dugnad og intern hjelpeaksjon for Frelsesarmeens arbeid internasjonalt. Frelsesarmeen arbeider i 128 land og i alle land der Frelsesarmeen arbeider, gjennomføres vennskapsaksjonen. Både soldater, offiserer, medlemmer, møtebesøkende, ansatte og gjester er med og bidrar. Pengene brukes til å opprettholde og utvikle arbeidet i land som ikke har så mye ressurser.

Historie

I 1886 var major John Carlton til stede i et møte der godt bemidlede støttespillere av Frelsesarmeen ble utfordret til å skrive ned hvor mye penger de ville donere til Armeens arbeid. Major Carlton hadde ikke penger å gi, men på impuls skrev han at han ville avstå fra dessert i ett år og gi det han sparte til arbeidet. William Booth ble så inspirert av dette at innen få uker uke var gått, var «selvfornektelsesfondet» etablert. Både salvasjonister og andre, ble utfordret til å gjøre et personlig offer, ikke for et år, men for en uke, og donere det de hadde spart til fondet.