a123

I full aktivitet

Denne uken arrangerte menighetene i Risør en solidaritetskonsert for syriske flyktninger. Ukas FA-fjes var med som èn av flere fra Frelsesarmeen. Men hennes engasjement for sin neste, være seg flyktning eller en nabo, er ikke over med den.

Navn: Gyda Hansen

I full aktivitet

Korpsleder i Risør

 

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Den har de siste årene blitt det mannen min og jeg er fullstendig oppattat med. Vi er pensjonister, men er heltidsfrivillige. Etter 40 år borte fra Armeen var det godt å komme tilbake for syv år siden. Siden har vi fått være med på en voldsom vekst i Risør korps, med full aktivitet hele uka. Det er det gøy å være en del av.

 

Hva er en god dag på jobben for deg?

Det er når folk kommer innom korpset og gir uttrykk for at de føler seg velkomne, at de synes det er viktig at Frelsesarmeens dør alltid står åpen for dem. Jeg tror folk i Risør har gjenoppdaget at Frelsesarmeen er for alle. De som sliter og de tilsynelatende vellykkede. De er viktig. 

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen med hva du ville, hva skulle det vært?

Det måtte være noe om nestekjærlighet. Noe om hvor viktig det er å se menneskeverdet i alle - uasnett hvem vi er og hvor vi er, flyktning eller en nabo som trenger litt hjelp. 

 

Hva klarer du deg ikke uten i løpet av en dag?

Bønn. Enkelt og greit! Og gode hjelpere. Vi har mange trofaste hjelpere her i Risør. De hadde vi ikke klart oss uten!

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Jeg har ikke noe fritid! Jeg har bare Frelsesarmeen. I tillegg til å drive korpset drifter Armeen to bruktbutikker, så fritid er et ukjent ord. Men vi trives i det!

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Å se ringvirkningene av solidaritetskonserten. Vi samlet inn 50.000 kroner til flyktningene. Det er mye for et såpass lite sted som Risør. Men konserten åpnet ikke bare lommebøkene, men også hjertene og hjemmene til mange. Det gjør noe med en når man møter de som har det vanskelig. Det blir en person, ikke bare et tall og statistikk. Engasjementet som ble skapt på konserten håper jeg vi får se mer til fremover.

Ellers gleder jeg meg veldig til årets julekonsert, med både Mannssambandet, Stavanger hornorketser og eksterne solister. Et så stort arrangement har vi aldri arrangert før. Det blir spennende.

 

Gikk du glipp av forrige Ukas FA-fjes? Her er de siste fem.

Trives best med joggeskoene på

Ønsker å trygge gode fellesskap

Kjemper for barn og varme føtter

Til Vadsø med en brennende tro eg et enormt engasjement

Feirer sommeren med brass og bram

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!