a123

Jeg er optimist

Jeg er optimist
Foto: Mette Randem

– Jeg er optimist, og jeg tror våre beste dager ligger foran oss, sa general André Cox' på årets kongress, og oppfordret oss til å være synlig til stede i våre lokalsamfunn, åpne og inkluderende.

Se bilder nederst i artikkel.

Kongressen var som alltid en sammenhengende fest fra oppstarten med kadettenes innvielse på torsdag kveld til familiemøtet søndag ettermiddag. De som ikke da hadde fått nok og rakk inn til byen, fikk også med seg en konsert med gjestende sangere fra London søndag kveld. Mellom der ble det tid til offentlige møter, offisersmøter, seniorsamling, konserter, marsj, friluftskonsert, kvinnefrokost og seminarer. Parallelt med de offentlige møtene, som også ble streamet av FA-TV, var det egne samlinger for ungdom og for barn.

Regent Hall Songsters og Four Hymn fra London var kongressens musikalske gjester. De sang og spilte til stor glede og velsignelse, slik også tenåringene i Kongsgata fra Stavanger, Mannssambandet, Territorialt hornorkester og Templet hornorkester gjorde. Et høydepunkt for mange var da Four Hymn og Kongsgata slo seg sammen for å lede an i lovsangen i familiemøtet søndag.

Fredag formiddag besøkte generalen slottet sammen med kommandør Sylvia Cox og kommandør William Cochrane for en privat audiens med kong Harald V. På lørdag deltok Oslos ordfører, Marianne Borgen på «Celebrate Good Times», et arrangement for å gi innblikk i og overblikk over mye av det som skjer i organisasjonen gjennom intervjuer, videoinnslag, musikk og humor. Ordføreren snakket om betydningen av frivillig arbeid og sitt eget engasjement som frivillig for både Frelsesarmeen og andre. Marianne Borgen har allerede meldt seg til å være frivillig på Homeless World Cup i Oslo i september. Frelsesarmen er vertskap for dette store mesterskapet, og hun oppfordret alle som kunne til å stille opp som frivillige.

Gjennom hele helgen var det sterk og klar forkynnelse forkynnelse fra generalen, kommandør Sylvia Cox og vår egen kommandør William Cochrane. De ble godt hjulpet av de dyktige tolkene; Bente Gundersen, Ann Pender og Tor Ove Hjartnes. I alle møtene var det mange som kom fram for å be og bli bedt for. Helgen ble avsluttet med et fantastisk flott og kreativt familiemøte satt sammen av Jane og Paul Waters, og ledet av Jonathan Waters og Frode Georgsen. Den siste appellen ble gitt av kommandør Silvia Cox, som utfordret alle til å dra fra kongressen med vissheten om at Jesus lever i dem.

 

Jeg er optimist
Kommandør William Cochrane og generalen i samtale med Krigsropets redaktør Hilde Dagfinrud Valen etter deres audiens på slottet. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Kommandør William Cochrane. Foto: Lars K. Singelstad
Jeg er optimist
Mannsambandet deltok med flere musikalske innsalg under kongressen. Foto: Lars K. Singelstad
Jeg er optimist
Et lite glimt fra ungdomskongressen. Foto: Clement Størksen
Jeg er optimist
Tradisjonen tro: Kongressmarsj ned Karl Johans gate. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Kommandør Silvia Cox, general André Cox og kommandør William Cochrane. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Det var folksomt på Jernbanetorget etter kongressmarsjen. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Kongsgata fra Frelsesarmeen i Stavanger underholdt på Jernbanetorget.
Jeg er optimist
. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Kongsgata.
Jeg er optimist
. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, var til stede under Celebrate Good Times, lørdag. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
General André Cox og kommandør William Cochrane deltok på gameshow under Celebrate Good Times. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
Regent Hall Songsters deltok under hele kongressen. Foto: Mette Randem
Jeg er optimist
. Foto: Mette Randem