a123

Jubileumskonsert med Mannssambandet

Jubileumskonsert med Mannssambandet
Thor Fjellvang, grunnleggeren av Mannssambandet, ble lørdag takket for sin innsats gjennom 20 år. Foto: Marianne Klæboe Jernberg

Helt siden 1995 har Thor Fjellvang og Mannssambandet sunget seg gjennom store deler av verden. På lørdag feiret de med middag og jubileumskonsert på Jeløy i Moss.

Mannssambandet, Frelsesarmeens mannskorflaggskip i Norge, var til stor begeistring for de mange frammøtte i Moss korps på lørdag. Tidspunktet for jubileumskonserten var lagt så sent som til kl. 22.00, men med blide gutter på scenen og fullt trøkk og god kvalitet på framføringen, var eventuelle trøtte miner glemt. Og publikum, de kommer tydeligvis uansett tidspunkt, både fra nær og fjern.

Jubileumskonsert med Mannssambandet
To i Mannssambandets besetning: Dag Frode Hængsle Eilertsen og Robert Solberg. Foto: Marianne Klæboe Jernberg

Tidligere og nåværende medlemmer tilbragte store deler av helgen sammen, og festmiddag med taler og god stemning ble servert tett opptil lørdagens konsert. Sambandets «bedre halvdeler» var med hele helgen og ble, som seg hør og bør, også underveis i konserten berømmet for den tålmodighet de har utvist opp gjennom. Ikke alle av besetningens medlemmer har riktignok rukket å være med så mange som 20 år, men mange har vært med lenge, og reisedøgnene har vært mange.

Under konserten ble også grunnleggeren Thor Fjellvang ble takket for sin trofaste innsats som gruppens pianist og ubestridte leder.

For anledningen var gutta kledd i t-skjorter som var hentet fra ulike epoker i Mannsambandets karriere. Da t-skjortene ble vist fram til mye latter, fikk publikum høre mer om Mannssambandets oppdrag og turneer.

Jubileumskonsert med Mannssambandet
Det var god stemning da Mannssambandet hadde jubileumskonsert i Moss korps lørdag. Foto: Marianne Klæboe Jernberg

At Mannssambandet sprer om seg med både godt budskap og bra musikk, levnet det heller ingen tvil om da de jubilerte seg gjennom halvannen time. Og med godt og variert repertoar, morsomme anekdoter og sterke vitnesbyrd underveis, ble det nok applaus og jubel til et ekstranummer. Alt levert like fjellstøtt og flott som alltid.

 

Mannsambandets besetning anno 2015:

Thor Fjellvang (musikalskleder/piano/baryton)

Dag Frode Hængsle Eilertsen (1. tenor/guitar),

Hans Robert Solberg (1. tenor)

Frank Robert Gjeruldsen (2. tenor)

Øyvind Abrahamsen (2. tenor)

Eyfinn Joensen (baryton)

Hilding Runar (baryton),

Lars Ole Gjermudbo (baryton)

Rune Berg (bass)

Band: Lars Herikstad (bassgitar), Trym Gjermundbo (trommer), Kristian T. Nygård (gitar)