a123

Julegrytesesongen er rett rundt hjørnet!

- Akkurat nå forbereder jeg meg med å øve på artige dansebevegelser foran speilet. Men ikke hoftebevegelser, det får vi ikke lov til.

Julegrytesesongen er rett rundt hjørnet!

Navn: Ida Amelie Nomusa Helgesen 

Stilling: Kadett ved offisersskolen i New York

Aktuell med: Julegryta 

 

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Altså, jeg ELSKER Frelsesarmeen så det er vanskelig å begynne, men enda vanskeligere å slutte å si hva Frelsesarmeen er for meg!

Så jeg sier én ting som er det viktigste: Frelsesarmeen er Guds redskap for å fortelle både meg og resten av verden om Jesus.

 

Hva er en god dag på jobben?

"Jobben" min er for tiden offiserskolen i New York. Sammen med 130 andre kadetter får jeg undervisning og opplæring som skal utruste oss til tjeneste som offiserer.

En god dag er når lærerne tar seg tid til de gode og relevante diskusjonene. Etterpå har jeg samling med en studiegruppe som studerer tidlig salvasjonisme og hvordan vi igjen kan bli fylt med den samme hellige brann for å nå tapte sjeler. Akkurat nå studerer vi og skal starte med "Nattlige bønnemøter for hellighet" som er beskrevet i "Orders and Regulations for Field Officers 1917". Jeg er overraske og overbegeistra over hvor relevant og godt materiale dette er! (Send meg en mail om dere vil ha det tilsendt). Etter våre møter er jeg gira resten av dagen. Så vil jeg avslutte dagen med å gå tur med min kjære. En skikkelig god ARMY - BARMY dag!

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen, hva hadde det vært?

Hvorfor lokalavisen? Vi vil jo nå ut til flest mulig mennesker, så jeg vil heller fylle fremsiden av VG! Vi har en fantastisk tradisjon i Frelsesarmeen med fokus på de personlige vitnesbyrdene. Mange korps har bibelverset Jesaja 40,10 "Dere er mine vitner" på veggen, så framsida av VG må være et personlig vitnesbyrd fra en som har møtt Jesus gjennom Frelsesarmeen.

For eksempel med to bilder av personen, før og nå. FØR: Hekta på Heroin NÅ: Hekta på Jesus og soldat i Frelsesarmeen. Selvfølgelig med flott uniform på! Hallelujah - det hadde vært verdens beste VG-framside!

 

Hva er det du ikke klarer deg uten i løpet av en dag?

Siden jeg har vært gift i bare 3 måneder så synes jeg det må være lov å si det klissete svaret: Mannen min, Stephen! Han ber for meg, hjelper meg å komme nærmere Jesus og så er han veldig morsom. Hver uke går han på norskkurs og han gleder seg veldig til å komme til Norge som offiser om ett og et halvt år. Hvis noen vil oppmuntre han med å lære norsk så er mailadressen hans stephen.mayes@use.salvationarmy.org

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Friluftsliv! Akkurat nå har jeg fornøyelsen med å introdusere norske turtradisjoner til min amerikanske mann.

Han har lært at man spiser Kvikk Lunsj og han kan si: "Ut på tur, aldri sur!" og "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!". Det siste er han ikke enig i da.

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Om to dager begynner julegrytesesongen! Alle kadettene drar inn til New York sentrum og står grytevakt der. Mange gruer seg til lange dager i kulden, men jeg gleder meg enormt!

Hvorfor? Fordi jeg år etter år har sett de morsomme videoene av kadetter som danser rundt julegryta midt i New York og det skal JEG få være med på!

Så akkurat nå forbereder jeg meg med å øve på artige dansebevegelser foran speilet. Men ikke hoftebevegelser, det får vi ikke lov til.

 

Gikk du glipp av forrige ukas FA-fjes? Her er de siste fem. 

Ukas FA-fjes på en onsdag?!

Glad for samarbeid på tvers av arbeidsområder

Jeg heier på taperen, uansett!

Leder FA-handel

Mekk, menighet og "man cave"

 

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!