a123

Kirken på plassen

Kirken på plassen

Det går med en del vaffelrøre når man serverer mer enn 500 vafler i løpet av en dag, sier major Anders Skoland, som sammen med major Wenche Walderhaug Midjord var ansvarlig for kirken på Rådhusplassen under Homeless World Cup.

- Kirken har en av de beste plasseringene på hele Rådhusplassen, sa Anders da vi snakket med han under Homeless World Cup. - Vi er synlige og til stede for folk fra morgen til kveld. Det var en fantastisk mulighet vi har å kunne møte folk, legger han til. I kirketeltet inviteres det til to faste samlinger hver dag. Her synges kjente lovsanger ispedd korte intervjuer med ulike gjester. - Det er nok mange som kommer innom Kirken på grunn av lukten, sier Anders med et smil. - Her tilbyr vi nemlig gratis vafler og kaffe i typisk sjømannskirke stil, men det blir også mulighet for gode samtaler og forbønn. 

- Vi ønsker å være tydelig på hvem vi er og presentrere et tydelig kristent budskap, sier Wenche. - Samtidig skal det være høyt under taket for det kommer mennesker fra ulike kulturer og med ulike religioner, og teltet skal være åpen for alle som kommer til VM, understreker hun. - Vi håper at vi kan formidle noe av Guds kjærlighet i møter mellom mennesker, legger Anders til.

Til å hjelpe seg i kirken hadde Wenche og Anders fått hjelp fra 28 frelsesoffiserer fra hele verden, i tillegg til flere norske. Offiserene fulgte lag fra sitt eget land eller verdensdel og fungerte i tillegg som kapelaner i kirken og på arenaene. Målet var at flest mulig spillere skal ha hatt kontakt med Frelsesarmeen når de reiser hjem og at de gjestende offiserene skal ha fått et innblikk i gatefotballen og hvilken effekt det kan ha i menneskers liv.

 

Kulturkveld i 3.korps

Torsdag kveld var den internasjonale offisersgruppen samlet til kulturkveld i Oslo 3. korps på Grünerløkka. Det var sang, vitnesbyrd, andakt - og en liten (gratis) utlodning. Etterpå var det kaffe, kaker og tid for å bli kjent med nye venner.

Søndag formiddag var det gudstjeneste på Rådhusplassen med andakt av Kommandør William Cochrane og sang og musikk fra Stavangers Kongsgata og Templet hornorkester. Etter gudstjenesten var det selvfølgelig kaffe og vafler i teltet.