a123

Kommandøren med ny plate

«Let him do a miracle in you» er tittelen på kommandør Dick Krommenhoeks nye plate. Nå kan den kjøpes på FA handel.

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

Problemer med å se video? Klikk her.

Lytt til eksempler fra palten i bunnen av artikkelen. 

– Som disippel av Jesus og som offiser, om det er ved skrivepulten min eller når jeg lager musikk, er det viktigste at folk kommer til tro. Det er det eneste som gjelder. Hvis det er én person som gjennom denne platen finner Kristus, så er jeg veldig fornøyd, sier kommandør Dick Krommenhoek.

Han har i lengre tid jobbet med platen, som i følge ham selv er noe uvanlig i Frelsesarmeen-sammenheng. «Let him do a miracle in you» har flere ulike stilarter. Nå kan den kjøpes på FA handel.

– Det er mange forskjellige stiler. Det er jazz og det er litt funk og det er litt klassisk pop, sier han og skryter av dyktige bidragsytere.

– Jeg er veldig imponert over kvaliteten på de musikerne vi har hatt med, både folk fra Frelsesarmeen og utenfra. Det har også vært en fornøyelse å jobbe med Morgan Evja, som har produsert platen. Han er veldig dyktig.

 

Ønsket å gjøre noe litt annerledes

Det er ikke første gang Krommenhoek gir ut plate. I 1978 skrev han musikken til LP-en «Grace», en plate som reflekterte lyden av 70-tallet. Siden da, mens han var dirigent i Amsterdam Staff Band og Amsterdam Staff Songsters, spilte han inn flere CD-er med tradisjonell Frelsesarmé-musikk.

– Nå ønsket jeg å gjøre noe litt annerledes enn det tradisjonelle. En av de mange velsignelsene i Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene, er at vi har vårt eget profesjonelle lydstudio. Det var nå eller aldri, smiler kommandøren.

 

Kommandøren med ny plate
Det har gått med mange timer i studio for Dick Krommenhoek. Her med Frank Gjeruldsen, som sammen med andre offiserer har vært med på deler av innspillingen. Foto: Ranveig Nordgaard

 

Tekstbidrag til fire av sangene

Platen består av elleve sanger. Åtte av dem er nyskrevet for anledningen. Kommandøren har laget all musikken selv.

– Tekstene til «Self-inflicted» og «I want to be a bridge» er fra general John Gowans penn. Min gode venn og kollega, major Richard Mingay, har også skrevet tekstene til to sanger. Det var en glede å skrive musikk til hans meningsfulle og gripende tekster «I found an Angel» og «The Song of Thomas».

 

Skrev sang til sin søster

Sangen «In Him your life will never end» har Krommenhoek skrevet og dedikert til sin søster Lientje, som er diagnostisert med ALS / motor neuron sykdom.

– Teksten jeg skriver til min søster er følelsesmessig svært viktig for meg. Lientje kjenner og elsker Jesus som sin frelser og Herre, og selv om hennes dager på jorden er talte, vil hennes liv i ham aldri ta slutt. Lientjes eldste sønn, David, som er en profesjonell trompetist, spiller flygelhornsolo på innspillingen av denne sangen, som en vakker hyllest til sin mor, forteller Krommenhoek.

 

Noen eksempler fra plalten (mp3)

Dear Lord

If not for you

Miracle