a123

Kopi av Forfremmet til herligheten

Kopi av Forfremmet til herligheten

Oberstlt. Bjørg Bjartveit ble forfremmet til herligheten 13. mai, 88 år gammel.

Oberstlt. Bjørg Bjartveit ble født 31. januar 1929 i Flekkefjord. I 1949 reiste hun til offisersskolen og ett år senere ble Bjørg utnevnt til offiser.

Sin første ordre fikk Bjørg til barneherberget i Ålesund. Deretter fikk hun ordre til barneherbergene i Fredrikstad og Bergen, og barnekrybben på Sagene i Oslo. Hun tok også utdannelse i sykepleie og barnepleie, mens hun var stasjonert i kvinner sosiale arbeid. Hun hadde også ordre til korpsene i Hommelvik og Måløy.

I 1956 giftet hun seg med løytnant John Bjartveit, og sammen var de ledere av korpsene i Romsdal, Porsgrunn og Tønsberg. I noen år gjorde de tjeneste i speiderarbeidet og som divisjonsungdomssekretærer i Nordre divisjon. Deretter fulgte flere år med tjeneste ved Frelsesarmeens hovedkvarter. I 1991 fikk de ordre til å være ansvarlig for gjenåpningen av Frelsesarmeens arbeid i Russland. Den siste ordren i aktiv tjeneste var som ansvarlige for Frelsesarmeens sosialarbeid i Danmark.

1. mars 1995 ble oberstlt. Bjørg Bjartveit pensjonert. Hun kunne da se tilbake på 45 års tjeneste som aktiv offiser i Frelsesarmeen.

Oberstlt. Bjørg Bjartveit begraves fra Vestre gravlund kapell, tirsdag 23. mai kl. 12.00.

Frelsesarmeen takker for trofast tjeneste og lyser Guds fred over oberstløytnant Bjørg Bjartveit sitt minne.