a123

Lader opp til festkveld

Rusomsorgen har trommet sammen en slagkraftig gjeng som skal underholde på Last night of the cadets 19. juni. Første øving ble gjennomført i dag. Se videoklipp!

Lader opp til festkveld
Rytmefest: André og de andre hamrer løs på felger og vaskefat. 19. juni står de på scenen i Filadelfiakirken på "Last night of the cadets". Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Høy lyd fyller Frelsesarmeens lokale på Sagene. Det hamres løs på bilfelger og gamle vaskefat. Midt i rommet nesten danser en energisk instruktør og repeterer rytmer og bevegelser. Det øves til "Last night of the cadets", den store festen i anledning de nyutdannede offiserenes avslutning i Filadelfiakirken 19. juni. Her deltar ansatte, frivillige og brukere fra Stedet og Jobben med et STOMP-inspirert innslag. Og allerede på første øving lover dette veldig bra.

 

SE VIDEOKLIPP NEDERST I ARTIKKEL

Spiller på bilfelger

− Dette prosjektet handler om gruppedynamikk, det er på en måte teambuilding. Med andre instrument tar det litt lengre tid for å få det til å låte bra. Her høres det bra ut med en gang, sier Ante Skaug som er hyret inn som instruktør. 

Skaug er utdannet slagverker og dirigent fra Oslo, Stockholm og London. Han har internasjonal erfaring som pedagog og orkesterleder, og har jobbet med workshops innenfor slagverk og STOMP siden 1991. 

En av de som har sagt ja til å være med er André. Sammen med de andre har han tatt seg en pause mellom slagene. Han har fått det ærefulle oppdraget å spille på bilfelger og er klar på at han trenger å øve mer.

− Den siste tonen fikk jeg ikke helt til, sier han. 

− Men du er så musikalsk! Det kommer av seg selv og det ble noe med en gang. Det er moro, skryter instruktør Skaug. 

 

Lader opp til festkveld
Ante Skaug (med ryggen til) instruerer "STOMP-gjengen" på Sagene. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

− Vi må jo lage litt show

Totalt skal "STOMP-gjengen" ha fem øvinger før den store festkvelden i Filadelfiakirken.

− Hva får folk oppleve denne kvelden?

 Vi kommer jo til å spille på litt forskjellige instrumenter da, forteller Skaug. 

− Det må jo bli et show, skyter en av deltagerne inn. 

− Ja, vi må kanskje trille inn Jobben-trallene og bruke dem til å slå på, foreslår Ante Skaug som engasjert spør om noen har kjeledresser de kan bruke. Det er fortsatt mange detaljer som ikke er på plass, men nå er de i alle fall i gang.

 

 Andrè er imponert over læremester Skaug, og trives sammen med de andre.

− Jeg synes det er kjempe moro. Jeg digger å spille trommer og jeg digger rytmer. Det er så fascinerende.

− Gleder du deg til framføringen?

− Helt ærlig, så har jeg ikke tenkt på det. Jeg synes det er moro å være med her, og jeg føler meg priviligert. Jeg er heldig, avslutter Andrè før han sammen med de andre tusler inn igjen til siste del av øvingen. 19. juni står de på scenen i Filadelfiakirken, og der er alle hjertelig velkommen! 

 

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

Får du ikke opp video? Se her!