a123

Mange innvielser i helgen

Mange innvielser i helgen
Hele 27 juniorsoldater ble innviet i Slheimsviken korps i helgen. Foto: Elias Dahlen

Søndagen var en jubeldag for flere korps, som kunne ønske nye tilhørige, soldater og juniorsoldater velkomne.

Mange innvielser i helgen
Fra innvielse i Sarpsborg. Fra høyre: Randi Andersen, Tone Marie Rygh, Elisabeth Olavesen, Amanda Skåle, Viggo Berg, sersjantmajor May-Britt Reistad og korpsledere Siv og Eyfinn Joensen. Foto: Privat

– Det er veldig spennende og oppmuntrende, forteller korpsleder i Sarpsborg, Siv Joensen. Der ble korpset to soldater og tre tilhørige rikere i helgen.

– Rom ble jo ikke bygget på èn dag, sier Joensen og forteller at korpset satser mye på ungdosmarbeid og rekruttering blant de unge.

 

Stadig større

Det har Solheimsviken korps i Bergen også merket. Der ble hele 27 juniorsoldater, syv soldater og syv tilhørige innviet søndag formiddag.

– Vi bygger hele menigheten rundt barne- og ungdomsarbeidet, forteller Ola Grytten i Solheimsviken, som en mulig forklaring på den enorme oppslutningen.

Selv tror han det er gleden og omsorgen i korpset som sørger for at så mange strømmer til, og blir.

– Våre gudstjenester er fulle av jubel og glede. Og så er det jo tydelig at vi har Guds nåde med oss når vi kan innvie 41 stykker på en søndag, legger Grytten til.

Solheimsviken korps har allerede måtte flytte èn gang, etter at de ble for store for lokalene de holdt til i. Snart vokser de seg for store for de nye lokalene også, for allerede i sommer står 11-12 nye innvielsesklare på podiet i Bergen.

Mange innvielser i helgen
41 soldater, juniorsoldater og tilhørige ble innviet i Solheimsviken i helgen. Foto: Elias Dahlen

 

Ønsker tilhørighet

Også i Stavanger merker korpset tendensene til en liten innvielsesbølge. I helgen innviet de to nye soldater. De har lenge satset på arbeid med ungdom og fokusert på informasjon og opplysning om medlemskap. 

– Det har vært fruktbart, mener Monica Ellingsen, assisterende korpsleder i Stavanger, men legger kjapt til menigheten er velsignet med mange ungdommer som lenge har vist ønske om tilhørighet, og endelig er i riktig alder.

Mange innvielser i helgen
Stavangers nye soldater er: Nils Martin Hareland og Trude Petersen. Foto: Privat