a123

Med Krigsropet som døråpner

Med Krigsropet som døråpner
Selger Krigsropet hver uke: – Det er en fin måte å møte mennesker på og synes utad, sier Ola Silfwerin. Foto: Lars Kristian Singelstad

I slutten av desember begynte Trude og Ola Silfwerin som offiserer i Lofoten. Salg av Krigsropet har vært viktig for å komme i kontakt med folk.

– Det er enklere å komme i kontakt med folk her, og vi selger også flere Krigsrop, forteller Ola Silfwerin. Sammen med kona Trude og to barn flyttet de fra Oslo til Svolvær i slutten av desember. Innrammet av flott natur bor de i gangavstand til korpset i Svolvær sentrum.

 

- En fin måte å møte mennesker på

I mange år har korpset i Lofoten vært uten offiserer. Det har vært sporadisk aktivitet, der noen ildsjeler har holdt liv i arbeidet. Ekteparet Silfwerin forteller at de har blitt godt tatt i mot de første månedene i nord. Noe de også har fått erfare når de har vært ute og solgt Krigsropet.

– Det er fantastisk å stå der når folk gir uttrykk for at de synes det er flott at vi er her, sier Ola og legger til:

– Det er en fin måte å møte mennesker på og synes utad. Men jeg tror også på ordets makt. Jeg ber hver gang om at Krigsropet skal bli lest og gi noe til mennesker, sier Ola.

Trude tror det er lettere å ta kontakt når folk kan kjøpe et blad.

– For mange er det nok enklere enn å komme bort til oss når vi har noe å selge enn å ringe på hos oss på Frelsesarmeen for å få hjelp, sier hun.

 

Med Krigsropet som døråpner
Trude og Ola Silfwerin har funnet seg godt til rette i Lofoten. I naturskjønne omgivelser bor de like ved korpset i Svolvær. Foto: Lars Kristian Singelstad
 

Håper flere finner sin plass i Frelsesarmeen

I tillegg til å være korpsledere i Svolvær, har de tilsyn til korpset på Andenes og ansvar for utpostene Melbu og Kabelvåg. Distansene er store, så det blir litt reising. Arbeidet er godt i gang og de håper at flere vil finne veien til Frelsesarmeen.

– Jeg har stått på kjøpesenteret og tenkt: «Hvem blir den første soldaten av disse menneskene?» Det er jo disse vi skal bli kjent med og som jeg håper tar turen til Frelsesarmeen og finner sin plass hos oss, sier Trude.