a123

Nye linjer på Jeløy folkehøyskole

Nye linjer på Jeløy folkehøyskole

Vurderer du å ta et år på folkehøyskole? Eller kjenner du noen som kan tenke seg et år utenom det vanlige? Da er Jeløy folkehøyskole midt i blinken - nå med to nye linjer.

Jeløy folkehøyskole ligger idylisk til på Jeløy i Moss. 

Skolen tilbyr åtte linjer og to av de er splitter nye - Walkabout Australia + og Push & Pull USA.

For mer informasjon om skolen og de andre linjene, sjekk ut skolens nettside!

 

Walkabout Australia +

Bli med på en forrykende reise til den andre siden av kloden – Australia.

I løpet av nesten tre uker besøker vi storbyer som Sydney, Melbourne eller Adelaide. Vi reiser også på ekspedisjon gjennom villmarken, til Alice Springs og Ayers Rock. Her får du virkelig oppleve de ville sidene av Australia, med støvete veier, fotturer i ødemarken og overnatting under åpen himmel. Det blir også tid til strandliv med snorkling, surfekurs og kanskje en løpetur på Bondi Beach.

Dette er linjen for deg som er aktiv, eventyrlysten og samfunnsengasjert. Frelsesarmeen i Australia vil fortelle oss om skyggesidene i dette enorme landet, og vi får innblikk i deres sosiale arbeid.

Vi reiser i januar/februar –og stopper to dager på reisen sørover eller på tilbaketuren. I for eksempel Kuala Lumpur, Hong Kong, Singapore, Vietnam eller Thailand – avhengig av hvilken flyrute som passer best.

Høsten bruker vi til planlegging. En av ukene tar vi med teltet til fjells og tar en walkabout i den norske fjellheimen. Vi etablerer basecamp og tar daglige "ekspedisjoner" derfra.

Du har også mulighet til å være med på den frivillige skoleturen til Øst-Europa eller Kenya.

 

Push & Pull USA

Trening og Vlog

Søker du et år fylt med utfordringer, kreativitet og opplevelser? Vil du kombinere det med en reise til både østkysten og vestkysten av USA, norske fjell og gode treningsmuligheter? Her kombinerer vi trening, personlige utfordringer, videoblogging og reise.

 

Trening og kosthold

Du vil få trene mye og variert, og du vil tilegne deg kunnskap slik at vi sammen kan lage treningsplaner tilpasset deg. Sett dine personlige mål i samarbeid med lærer/mentor. Nøkkelområder gjennom året er mestringsfølelse, forbedring i ytelse og personlige mål.

Det blir styrketrening, cardio, kosthold, fysiske tester, ballspill og andre aktiviteter. Treningen vil skje både i form av gruppetrening og individuell trening på skolen og i byens treningssenter.

V-log

Lær deg å bruk et kamera mens vi lager kreative videoblogger fra turene, aktiviteter og hverdagen. Du lærer å filme, redigere, skape innhold og publisere din Vlog på vår egen YouTube-kanal. Til redigering bruker vi Premier Pro, som du vil få første hånds kunnskap om.

Studietur

Hovedturen går til USA. Vi besøker noen av de kuleste byene i vesten. Miami, LA og San Francisco. På turen kommer vi til å se alligatorer fra sumpbåten og gå på rollerblades langs Miami beach, trene på verdenskjente treningssentere og surfe på Santa Monica beach i Los Angeles. Du vil også oppleve den fantastiske vestkysten når vi reiser fra Los Angeles til San Francisco.

Høsten bruker vi til planlegging. Vi drar blant annet til fjells og tar en uke i den norske fjellheimen for trening og moro.

Du har også mulighet til å være med på den frivillige skoleturen til Øst-Europa eller Kenya.