a123

Redningsaksjonen snart i mål

Major Jostein Nielsen har snart nådd målet om 70.000 dollar til ny bygning til Frelsesarmeens korps i Dubossary, Moldova.

‒ Innsamlingen har vært vellykket takket være bidrag fra både enkeltpersoner og korps. Det er bare å si tusen takk fra hele mitt hjerte, sier major Jostein Nielsen, divisjonssjef for Vestre divisjon.

Redningsaksjonen snart i mål
Slik ser bygningen som er til salgs ut.

Nielsen startet i mars en innsamlingsaksjon med bakgrunn i at Frelsesarmeen i Dubossary fikk beskjed av lokale myndigheter om å finne seg en ny bygning. Et rimelig krav, ettersom huset er regulert til boligformål og er i dårlig forfatning.

Lokalt initiativ fra starten

Et nytt hus kom på det åpne markedet som passet godt til Frelsesarmeens bruk. For å kunne kjøpe det, trengte de cirka 500.000 kroner, og Frelsesarmeen i Dubossary startet en innsamlingsaksjon blant venner av korpset. Moldovere ble oppfordret til gi 50 dollar hver.

‒ 16 meldte seg med en gang, men for å komme i mål må cirka 1400 gjøre det samme. 350 kroner er mye for en moldover, mens de fleste nordmenn vil knapt merke at de har gitt 50 dollar. Derfor ønsket jeg å få med mine venner også, sier Nielsen, som understreker at det for han var viktig at initiativet til aksjonen kom fra Frelsesarmeen i Dubossary selv.

Sosiale medier som kanal

Nielsen har tidligere jobbet i området, og fra 1. august skal han tjenestegjøre som sjefsekretær i Øst Europa Territorium. Aksjonen – som han i hovedsak har formidlet via Facebook og sin blogg – satte han i gang under et arrangement i Kopervik før han fikk vite om den nye ordren.

‒ Det er første gang jeg har gjort noe liknende. Det er morsomt å se at sosiale medier fungerer godt til et slikt formål, og at folk bidrar slik de gjør. Jeg tror noe av grunnen til det store engasjementet er at dette er noe helt konkret som et hus, folk vet hva deres bidrag går til, sier Nielsen. 

Redningsaksjonen snart i mål
Major Jostein Nielsen Foto: Lars K. Singelstad

‒ Guds timing

Majoren tror de vil nå målet og vel så det. Om det kommer inn mer penger enn kjøpesummen, vil de komme godt med til utstyr i huset, som per nå står helt tom.

Nielsen forteller at da de tjenestegjorde i området sist, drømte de å få til et bygg, men at det ikke lot seg gjøre fordi det var lite å få kjøpt.

‒ Når det nå står et så flott bygg tilgjengelig, virker det som dette er Guds timing, sier han.