a123

Reisebrev fra Grønland

Stadig flere kjenner til Frelsesarmeens arbeid i Nuuk på Grønland

 

Under sitt besøk på Grønland har Offisersskolens kadetter og offiserer, sammen med Frelsesarmeens ledere på Grønland, Magnus og Petura Haraldsen vært i full sving med utadrettede aktiviteter i hovedstaden Nuuk. Slik har enda flere av byens innbyggere fått stifte bekjentskap med Frelsesarmeen og dens tilbud.

 

På gaten

Sentralt i byen hadde kadettene sammen med korpsets ledere en stor stand med utdeling av poser som inneholder informasjon om Frelsesarmeen, bibelvers, såpestykke og suppepose. Barn og voksne ble ansiktsmalt, mengder av ballonger ble blåst opp, snurret og formet til de fineste figurer. Lukten av nystekte sveler fra steketakken traff optimistisk hver nese i gata og folk strømmet til for å smake. Korpslederen Magnus, hadde laget en slags ”katapult” formet som en gammel borg, hvor man kaster en tennisball inn porten og en sjokoladebolle slynges ut og tilbake til ball-kasteren. Og køen av ballkastere ble veldig lang. Kadettenes sanger ble også tatt imot med begeistring, ikke minst ”tamburinbrigaden” som noen av kadettene hadde satt sammen for anledningen.

 

Nuuk lokal-TV

TV-stasjonen i Nuuk kom og filmet gateaktivitetene fredag formiddag, og allerede fra fredag ettermiddag og i mange repriser hver dag hele helgen, ble aktivitetene behørig kommentert og presentert gjennom TV-innslaget. Snakk om verdifull promotering av både Frelsesarmeen og dens oppdrag. Mange som man møtte på gaten, i butikkene og på bussen i løpet av helgen fortalte at de har blitt oppmerksomme på Frelsesarmeen gjennom disse innslagene.

 

I fengsel

I byens fengsel fikk kadettene anledning til å holde andakt, den første der på flere år. Vel 30 innsatte viste at de satt pris på besøket og Armeen ble ønsket varmt velkommen tilbake igjen av fengselsledelsen.

 

Løvetannen

Et stenkast fra Frelsesarmeen ligger ”Løvetannen” (”Mælkebøtten” på dansk), et krisesenter med døgntilbud for barn og unge i alderen 3-17 år. En ideell stiftelse driver dette senteret som har blitt en stor støtte for mange barn og ungdom med store utfordringer i familien. Der får de bo over kortere eller lengre tid. På dagtid har senteret aktivitetstilbud for skolebarn etter avsluttet skoledag. Her tilbys blant annet kreative aktiviteter, svømming og sport. Flere kvelder har kadettene bidratt med forskjellige aktiviteter og delt fellesskap med barna og de unge som bor der.

 

Nattkirken

”Nattkirken” på Frelsesarmeen samler både ”gamle og nye venner” til hyggelig fellesskap og kirke. I løpet av helgens to nattkafeer bidro kadettene med sang og andakt, servering, fellesskap og mye god prat. Det var ikke lett å blåse ut alle stearinlysene da man passerte midnatt og folk ikke hadde lyst til å gå hjem…

 

Alders- og pleiehjemmet

Nærmeste nabo til korpset er byens alders- og pleiehjem. Her deltok kadettene med sang og andakt og et førtitalls beboere, pleiere og kjøkkenstab takket begeistret for besøket, og både personell og beboere uttrykte ønske om å ta godt vare på det gode naboskapet.

 

Kadettenes siste innsatsdag

Lastebilen kom, fullastet med grus, og rustet med trillebår, skuffer og river gikk kadettene til verket med å spre ut grus rundt korpsets parkerings- og inngangsområde. Mange flittige hender plukket søppel som hadde gjemt seg i snøen og som nå var kommet fram igjen. Innsatsen inspirerte flere enn kadettene. På nabotomten, alders- og pleiehjemmet, kom vaktmesteren raskt i gang med søppeljakt og rydding da han så hele Frelsesarmeen i arbeid.

 

Bønnevandring

Innsatsen spenner fra det ene til det andre, og alt henger sammen. Siste kvelden ble kadettene delt opp i små bønneteam som fikk i oppdrag å gå rundt i byens gater for å be for både folk og byen. En oppgave som tas på alvor med forventning om at Gud hører bønn og ting skjer i menneskers liv og omstendigheter.

 

Skrevet av: Frank Gjeruldsen, major og rektor på Frelsesarmeens offisersskole