a123

Ressursperson under Global uke

Major Maria Konti-Galinou fra Frelsesarmeen i Hellas kommer til Norge i november, og er en av ressurspersonene som er tilgjengelig for ditt korps under Global uke.

Frelsesarmeen i Athen arbeider aktivt i kampen mot moderne slaveri. Dessverre har den store ankomsten av flyktninger til Athen de siste årene skapt grobunn for moderne slaveri. «Noen, spesielt unge gutter, er sårbare og åpne for tilbud,» sier major Maria Konti-Galinou fra Frelsesarmeen i Hellas, og forklarer at de ønsker å tjene penger som de kan sende hjem til familiene sine. Og slikt skaper et godt marked for menneskehandlerne. «Det er som når noen dør og gribbene kommer fram.»

I tillegg til situasjoner med sårbare unge gutter, har de også et fokus på prostitusjon. Gjennom «Green light project» skaper de møteplasser der ofre for menneskehandel og jenter som jobber i sexindustrien kan komme innom og ta en kopp kaffe og en prat.

Maria Konti-Galinou kommer til Norge i november og er en av ressurspersonene som er tilgjengelig i løpet av Global uke. Dersom du er interessert i et besøk fra henne eller en annen ressursperson til ditt korps, så ta kontakt med med Elin Sæverås, efs@norkr.no eller på tlf. 23 08 13 25. Inviter gjerne menigheter i nabolaget, og gjør det til et økumenisk arrangement.

Mer om majoren, hennes engasjement samt Global uke kan du lese her.