a123

Rikskjendis over natten

Snart en million visninger ‒ nå har oppfølgeren kommet!

Navn: Magne Berg

Engasjement: Soldat i Frelsesarmeen Kristiansund

Aktuell med: Stryke -og julegrytedansen 

Rikskjendis over natten

 

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Frelsesarmeen er store deler av fritida mi, og det uttrykker hvor mye den betyr for meg. Frelsesarmeen er mitt åndelige hjem, hvor jeg kan dele mitt kristne fellesskap, og den er et verktøy for å kunne skape noe for og sammen med andre mennesker. Jeg er opptatt av folk og hvordan de rundt meg har det. Jeg er samfunnsengasjert og opptatt av hvordan samfunnet virker inn på enkeltmennesket. Frelsesarmeen er et fantastisk sted hvor jeg kan leve ut mitt engasjement og hvor jeg kan presentere Jesus.

 

Hva er en god dag på jobben?

Den dagen hvor jeg går hjem fra jobb og føler jeg har bidratt med noe konkret overfor elevene mine og medarbeiderne mine, er en særdeles god dag. Jeg jobber som rektor, og dagene mine er svært ulik hverandre. Rektor rollen består av så mye variert, og jeg trenger variasjon for å ha det bra. En god dag bør også være krydret med en dose latter og glede.

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen, hva hadde det vært?

Da måtte den vært fylt av kontraster, hvor det var fokusert på en gladsak for lokalsamfunnet og en verdisak som utfordrer samfunnet. Et samfunn er avhengig av å motiveres og inspireres, samtidig som det har godt av å konkret utfordres av verdier og manges tøffe hverdag. Refleksjon er viktig, også for et helt lokalsamfunn, og det er spennende.

 

Hva er det du ikke klarer deg uten i løpet av en dag?

Tilgang på internett og epost rangeres høyt, men jeg setter en god klem fra kona, og gjerne et lite kyss, høyere enn det. Kjærlighetserklæringer trenger vi vel alle?

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Den fylles som sagt med aktiviteter for Frelsesarmeen, hvor jeg bl.a. er ansvarlig for "Åpent Kor" og Språkkafeen, i tillegg til at jeg deltar i gudstjenester og andre arrangement der. Videre er jeg aktivt med i politikk for KrF. Jeg sitter i bystyret og en del andre råd og utvalg. 

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Jeg gleder meg veldig til jeg skal være sammen med familien, og at de fleste barna mine kommer på julebesøk. Jeg har fire barn, og tre av dem kommer. Det blir stas. Så synes jeg alltid det er koselig å stå julegrytevakt i disse tider.

Jeg står bak "Strykedansen anno 2016" som ligger på YouTube. Dette kom spontant i gang, hvor jeg hørte på musikk til strykeoppdraget mitt. Da kom vi på at dette kan filmes og legges ut, som en humor- og gledessnutt. At det skulle ta av på denne måten, med over 900.000 treff så langt (tall hentet 15. desember), var totalt overraskende. Men veldig hyggelig! Så kom utfordringen om å lage en Julegrytedans. Denne kommer om svært kort tid på Youtube, og tenkes som en oppmerksomhet rundt Julegryta generelt, og i Kristiansund spesielt.

 

Nå har også Julegrytedansen kommet!

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

Får du ikke opp video, klikk her!

 

 Alt startet med Strykedansen! 

Får du ikke opp video, klikk her

 

 

Gikk du glipp av forrige ukas FA-fjes? Her er de siste fem:

Stolt av å være en del av Frelsesarmeen 

Gleder seg til søndag!

Julegrytesesongen er rett rundt hjørnet!

Ukas FA-fjes på en onsdag?!

Glad for samarbeid på tvers av arbeidsområder

 

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!