a123

Rusfri dag for alle

Rusfri dag for alle
Foto: Frelsesarmeen

Rusfri dag etablerer seg sterkere for hvert år i Norge. Knut Haugsvær forteller hvordan du kan være med å engasjere deg. Se video!

8. juni er det for femte året klart for Rusfri dag - en viktig kampanje som Frelsesarmeen har tatt initiativ til. Over hele landet ønsker vi at folk skal møte gode ambassadører og ildsjeler som ønsker folk god Rusfri dag og en god sommer den 8.juni. Vi viser solidaritet med hva rus kan gjøre for mennesker og deres nærmeste.


You need Adobe Flash and Javascript to view this file

 

Ledere i Frelsesarmeen har en viktig rolle i markeringen av Rusfri dag. Derfor oppfordrer vi deg til å engasjere dine folk - frivillige, soldater eller ansatte.  I flere byer har korps, butikker og institusjoner allerede lagt planer. Det er bra! Bli med dere også, gjør det enkelt:

Ta med et kafébord med markblomster, og sett det opp i gågaten eller på perrongen i morgenrushet. Profiler standen med skjold og Rusfri dag-plakater. Server kald drikke, del ut flyere og ønsk folk en god sommer. Bruk kirkekaffen denne uken til å servere en hjemmelaget sommerdrikk, eller fortell om kampanjen i gudstjenesten eller på kontoret. Server sommerdrikk til foreldrene i barnehagen, til medarbeiderne eller gjestene dine, eller for beboerne på institusjonen.

Fokus for Rusfri dag i år er rus og arbeidsliv. I Oslo er bydel Søndre Nordstrand med å markere dagen ved deres 60 ulike enheter i kommunen: skoler, barnehager, institusjoner etc. Bydelen har 36 000 innbyggere og vil 8. juni ha fokus på rus i arbeidslivet, dele ut flyers, god drikke og snakke om temaet.

Vi vil gjerne ha dere med på Rusfri dag 8.juni i år også, og vil gjøre vårt beste for at dette skal bli en god markering:

  • Vi sender ut flyers og plakater til alle enheter i Frelsesarmeen i mai.
  • Flere ble i fjor sponset med drikke av sin lokale butikk eller andre sponsorer.  De ville gjerne bidra! Om dere ikke finner økonomi så sponser vi med opp til kr. 5.000,- for hvert korps/institusjon. Send Knut en e-post: knut.haugsvaer@frelsesarmeen.no.
  • Vi sender ut en pressemelding på e-post, som dere kan sende til deres lokalavis når dagen nærmer seg. Ta kontakt for veiledning dersom dere ønsker det.
  • Vi har ambassadører som støtter Rusfri dag og Frelsesarmeen.
  • Vi har en kortfilm som ble sendt på TV i 2013. Den ligger på www.rusfridag.no. Her finner du også informasjon og tips til markering av dagen.
  • Har du spørsmål om søknad om støtte, eller behov for ekstra materiell - ring Lisbeth på 970 85 162, eller send mail til lisbeth.kleveland@frelsesarmeen.no