a123

Søker 350 frivillige

Søker 350 frivillige
29. august braker det løs. Agnethe Kristin Mikkelsen, frivillighetskoordinator for HWC 2017, håper mange vil være med på å skape et minnerikt verdensmesterskap på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Lars Kristian Singelstad

29. august arrangerer Frelsesarmeen Homeless World Cup i Oslo. – Vi håper dette blir et minne for livet, både for deltagerne og de frivillige, sier Agnethe Kristin Mikkelsen, frivillighetskoordinator for mesterskapet.

Det blir folkefest på Rådhusplassen 29. august - 5. september. Over 1000 gatefotball-spillere og ledere fra 54 nasjoner samles til Homeless World Cup. Dette er den 15. utgaven av verdensmesterskapet for hjemløse – for første gang arrangert i Norge. Frelsesarmeen står som arrangør og planleggingen er i full gang.

 

Vil skape minner for livet

For å kunne gjennomføre arrangementet på en god måte, er det helt avgjørende å få med frivillige.

– Vi trenger totalt 350 personer til ulike oppgaver. Jeg håper og tror at dette blir en utrolig opplevelse. De som opplevde og attpåtil deltok under OL på Lillehammer i 1994 tenker tilbake på det som et minne for livet. Jeg håper dette arrangementet kan bli på samme måte, både for deltagerne og de frivillige, sier Agnethe Kristin Mikkelsen, frivillighetskoordinator for HWC 2017.

– Krever det å være frivilig noe i forkant av mesterskapet?

Ikke mye, men man må kunne regne med to-tre møter.

– Som frivillig, må man delta under hele mesterskapet?

Nei, vi prøver å sette opp en skiftordning, slik at vi kan tilpasse til hver enkelt, sier Mikkelsen. 

 

Registrering

Ønsker du å være med? Registrer deg i skjemaet lengre ned på siden, så vil du bli kontaktet.

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt: gatefotball@frelsesarmeen.no 

 

Oversikt over oppgaver

PRAKTISK: Vi skal benytte Templet korps og Vaskeri på Gatehospitalet. Her trenger vi bemanning som blant annet kan ha en oversikt over behov fra lagene. Oppgaven innebærer å hente spillernes treningstøy, vaske det og levere tilbake i rett tid.

TOLK/GUIDE: Alle lag skal ha en «hyrde». Denne skal kunne kommunisere med gruppen og være guide, altså følge dem. Det kommer mennesker fra over 50 nasjoner. Disse skal forstå, derfor må det ligge en språkkunnskap i bunnen som gjør at vi kan plukke rett tolk til rett lag.

MEDIA: Pressehåndtering, foto, video, produsere saker for sosiale medier og nettsider. Media-erfaring er positivt.

SERVERING: Hente og bringe mat til arenaen. Servere mat til deltagere og støtteapparat.

AKTIVITET SCENE/ARENA: Legge til rette for at det som er satt opp av aktiviteter gjennomføres på best mulig måte. Sørge for plassering og gjennomføring av andre type opplevelser / behov som måtte komme for at arena og scene blir levende områder for alle. Søker også etter person som kan være med å planlegge med oss, altså lede denne seksjonen.

KIRKEN: Være til stede i kirken vi setter opp på Rådhusplassen - et åpent sted for alle som vil søke etter fred, samtale etc.

SKOLE: Vi håper å få til en kommunikasjon med nærliggende skoler, slik at vi kan opprette en form for fadderordning. Da kan klasser følge opp «sitt» lag. Det er da behov for en logistikk hvor det sørges for oversikt over når laget spiller kamper, finne plass på rett bane til rett kamp, osv.

ARENA: Sikkerhet og renhold.

TRANSPORT: Frakte mat, klær og personer. Holde oversikt over logistikk. Sertifikat klasse B er nødvendig. Vi ønsker også noen med minibuss-sertifikat.

HELSE: Bemanning av sykestue på arena, for å bistå spillere og andre. Vi søker etter fysioterapeut, sykepleier, lege og ev. andre som har førstehjelpskunnskap. 

SEKRETARIAT: Akkreditering av deltagere og ellers oversikt over det praktiske på arenaen. 

 

Homeless world cup 2017 er finansiert av Regjeringen og Oslo kommune.

Frivillig Homeless Worldcup
  1. Mann
    Kvinne
  2. Jeg ønsker å bidra på følgende felt (maks 3 avkrysninger)