a123

Sanger til gudstjeneste

Frelsesarmeens musikkseksjon kommer med innspill til sangvalg for søndagens møter og gudstjenester.

Kjære venner,

Ny søndag og nye muligheter. Førstkommende søndag er en dag som treffer oss hvert år omtrent på denne tiden, Bibeldagen, i kirkeåret kaldt såmansssøndagen. I mange lokalsamfunn er det fellesmøter denne søndagen og kanskje har mange allerede lagt programmet, men vi drister oss likevel til å foreslå noen sanger.

 

Bibeltekstene:

Matt 13,24–30 Ugresset i hveten

2 Tim 1,1–5;3,14–17 Du vet hvem du har lært av

5 Mos 6,1–9 Du skal elske Herren din Gud

Å synge sammen helt i begynnelsen av møtet/gudstjenesten hjelper oss å «komme sammen», også stemningsmessig. Når vi med våre stemmer, som er det mest personlige instrument som finnes, synger sammen, blir vi samstemt også når det gjelder tanker og følelser. Ja, det virker til og med rent fysisk.

Det kan derfor være godt å begynne med en alminnelig lovsang, eller en sang som tematisk berører dagens kjernetema. Såmannssøndagen er det spredningen av og kjennskap til Guds ord, Bibelen og bibelfortellingene, som fokuseres. Tekstene peker på nødvendigheten av å kjenne til og gi videre bibelens fortellinger.

Skriften på veggen, på «dørstolpene» og på «portene» er kanskje videreført i vakre broderier på sort fløyel eller som bibelord på veggen. Ikke minst fyller sager om bibelske temaer denne funksjonen. Typisk vil være Eilivs Herikstads melodi til «Den lille bibel» på nr. 669 i sangboka. (Det er jo med denne begrunnelsen at materiellet «Nistepakka» er laget. Bibelfortellinger sunget slik at barn kan lære og huske dem.) Bruk sangen «De ti bud» fra Nistepakka! Du finner den som nummer ni på CD-en og i noteheftet! Eller hent den ned fra skyen med strømmetjenestene Spotify, Tidal eller iTunes! Gi det videre!

 

Men til sangforslagene:

025 Evangeliet om Jesus

034 Deilig er jorden

102 En bolig fra slekt til slekt (En sang skrevet for barnevelsignelser)

182 Guds ord det er

183 Guds ord og løfter

308 Jeg kan ikke tie

473 Om alle mine lemmer

474 Om Gud vil tale til vår verden nå

593 Guds ord som en

369 Kom, la oss juble

Her er både temasanger og innvielsessanger i tillegg til gode lovsanger som tematisk berører «gi det videre». Som vanlig regner vi med at dere selv har utallige god forslag som både er like god og bedre en våre «tips».

 

Lykke til med forberedelsene til Bibeldagen!

Jan Harald Hagen

msjor/seksjonsleder