a123

Sanger til gudstjeneste

Sanger til gudstjeneste

Frelsesarmeens musikkseksjon kommer med innspill til sangvalg for søndagens møter og gudstjenester.

2. søndag i fastetiden

Søndag 12. mars 2017

 

Våre tanker har sirklet rundt «utholdenhet/trofasthet i troen» som tema for 2. søndag i fasten.

Faste er kanskje først og fremst blitt en tid for stillhet og meditasjon, som forberedelse til påskehøytiden, men det fins nok en og annen ting som kan forsakes litt også … som ville gitt bedre tid for å være til stede for andre - og alene med Gud.

 

FASB 103 «En dag er gitt oss for å hvile» Særlig fin å bruke fastesøndagene?

FASB 185 «Gå gjennom byens lange rette gater» Ny sang/salme som

er blitt allemannseie.

FASB 613 «Å Herre til hvem skulle vi dog gå hen» Arméklassier!

FASB 253 «Hvilken venn vi har i Jesus» Tradisjonssang som

FASB 639 «Å tro det er»

FASB 332 «Jesus din søte forening å smake» iallfall vers 1 og 5! (men syng gjerne de andre også). Sentral salme i norsk kristenliv

FASB 308 «Jeg kan ikke tie om Jesus»

FASB 476 «Om vi mister»

 

Og med det dere tenker blir det fiiiint.

Guds velsignelse.

 

 

 

1 Mos 32,24–30 Jakobs kamp

Jak 1,2–8 Tro i prøvelse

Matt 15,21–28 Den kanaaneiske kvinnen

 

Matt 15,21–28

Så dro Jesus derfra og tok veien til områdene omkring Tyros og Sidon. 22 En kanaaneisk kvinne fra disse traktene kom og ropte: «Herre, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg! Datteren min blir hardt plaget av en ond ånd.»23 Men han svarte henne ikke et ord. Disiplene kom da og ba ham: «Bli ferdig med henne, hun roper etter oss.» 24 Men han svarte: «Jeg er ikke sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels hus.» 25 Da kom hun og kastet seg ned for ham og sa: «Herre, hjelp meg!» 26 Han svarte: «Det er ikke rett å ta brødet fra barna og gi det til hundene.» 27 «Det er sant, Herre», sa kvinnen, «men hundene spiser jo smulene som faller fra bordet hos eierne deres.»28 Da sa Jesus til henne: «Kvinne, din tro er stor. Det skal bli som du vil.» Og datteren ble frisk fra samme stund.

 

Jak 1,2–8

2 Se det bare som en glede, søsken, når dere møter alle slags prøvelser. 3 For dere vet at når troen blir prøvet, skaper det utholdenhet. 4 Men utholdenheten må føre til fullkommen gjerning, så dere kan være fullkomne og hele, uten noen mangel.

5 Om noen blant dere mangler visdom, skal han be til Gud, som villig og uten å bebreide gir til alle, og han skal få. 6 Men han må be i tro, uten å tvile. For den som tviler, ligner en bølge på havet som drives og kastes hit og dit av vinden. 7 Ikke må et slikt menneske vente å få noe av Herren, 8 splittet som han er, og ustø i all sin ferd.

 

1 Mos 32,24–30

24 Jakob var alene tilbake. Og en mann kjempet med ham helt til det grydde av dag. 25 Da mannen så at han ikke kunne vinne over ham, ga han Jakob et slag over hofteskålen, så hoften gikk ut av ledd mens de kjempet. 26 Og han sa: «Slipp meg, for morgenen gryr!» Men Jakob svarte: «Jeg slipper deg ikke uten at du velsigner meg.» 27 «Hva heter du?» spurte mannen. «Jakob», svarte han.28 Da sa mannen: «Du skal ikke lenger hete Jakob. Israel skal være navnet ditt, for du har kjempet med Gud og mennesker og vunnet.» 29 Da ba Jakob: «Si meg navnet ditt!» Han svarte: «Hvorfor spør du om navnet mitt?» Og han velsignet ham der.

30 Jakob kalte stedet Peniel. «For jeg har sett Gud ansikt til ansikt og enda berget livet.»

Last ned fil2 sdg i fasten 2017.pdf(3 9kb)Last ned fil2 sdg i fasten 2017.docx(1 7kb)